Juletid för akvariet

Foto: Shaoli Mitra

När man har ett akvarium har man ett ansvar, det vet jag. Men när det är jullov så orkar jag bara inte ta det lilla ansvaret som behövs för att ta hand om det.

Trots att mitt akvarium är fylld med cyanobakterier (blågröna alger) och mina växter håller på att dö av det, så känner jag mig alldeles för slö och lat. Det känns som att jag tappar lusten till att göra saker i ett lov, efter att ha pluggat och slitit ett halvår i skolan. Men det måste göras, och ett jullov är ett jättebra tillfälle till att fixa och meka med sitt kära akvarium!

Idag åkte jag runt till två olika butiker i stan och köpt grejer till mitt akvarium. Först var jag på Herkules zoo (som är min favorit akvariebutik) och sedan på Hornbach. Jag åker nästan alltid till dessa butiker när jag ska köpa något, för de har ett stort utbud av akvarieprylar och de som arbetar där verkar kunna väldigt mycket. Köpte en klistrig termometer (som jag gjorde sönder av misstag när jag köpte den förra gången) och en magnetisk algborttagare.

Jag har länge funderat på att köpa en bakgrund till akvariet, eftersom jag har tröttnat på den blåa färgen. Tittar ganska mycket på JUWEL:s” Rock 450″, för jag gillar att den har det bruna, steniga och lite anonyma mönstret. Eftersom de kostar nästan 300 kronor per styck, beroende på vart man köper, känns det lite surt att betala så mycket för en plastbit. Det finns ju även bakgrundar som är billigare och som också är fina, men det är någonting med den som jag vill ha. Förmodligen kommer jag köpa t.ex. en slimline av Back to Nature eller beställa JUWEL:s bakgrund utomlands.

About shaoli

Hejsan! Jag är en glad tjej på 19 år som heter Shaoli och är för nuvarande student som nyligen gått ut gymnasiet. I den här bloggen skriver jag om olika händelser i mitt liv, samt mina intressen, tankar och åsikter.