New York – dag 1

Efter att ha suttit närmare åtta timmar på flygplanet från Frankfurt, samt tidskillnad på nästan fem timmar, så blev jag väldigt trött när vi kom fram till vår destination.

Photo by Supriya Mitra

Det är verkligen jobbigt att sova i ett flygplan, man sitter ju bara på stol och det är massa folk runt omkring. Maten smakade illa, det var findus-liknande kött med någon konstig pastapudding. Förut tyckte jag det var kul att åka flygplan och äta ”flygplansmat”, men nu vet jag inte vad jag ska tycka längre. Skönt att komma fram ialafall.

Den här dagen har varit lugn. Från flygplatsen tog vi en buss till Manhattan, och på vägen dit faschinerades jag av alla höga byggnader som ligger som staplade bredvid varandra. Vi kom fram till Times Square, som är ett torg fylld med stora reklamskyltar från alla håll. När jag såg Times square för första gången, så tyckte jag att det var jättehäftigt, men efter att ha varit där ett antal gånger under resans gång, så kände jag att det inte var så speciellt längre. Jag menar, det är bara ett torg med massa reklamskyltar. Om man skulle ta bort alla reklamskyltar, då skulle torget se ut som alla andra torg som finns i hela världen och hur känd skulle den då vara? Det som är egentligen speciellt med Times Square, är att många nyhetstidningar som t.ex. The new york times och wall street journal finns här.

Photo by Supriya Mitra

Vi checkade in på ett hotell och framåt kvällen vandrade vi runt i bl.a Times Square och Broadway. Broadway är ju känt för sina musikaler och man kunde se stora skyltar och teatrar som gjorde reklam för det. Jag blev faktiskt lite sugen på att gå på en av all reklam:-). Vi gick också in på en stor M&M-butik, ni vet det där färglada godisarna. Där inne hade de jättestora cylinderstaplar av sådant godis som man kunde ta av och det fanns statyer på självaste godisarna. Jag tycker det är kul att man har sådana specialbutiker, denna butik är nog rena drömmen för de som gillar M&M. Kan de inte ha specialbutiker för Wienergummin och Toblerone också?

Photo by Supriya Mitra

Här ser ni en bild på vad vi åt till middag den dagen. Pastan var riktigt god, men mättande.

Om ni vill se mer bilder från vår resa, klicka här.

About shaoli

Hejsan! Jag är en glad tjej på 19 år som heter Shaoli och är för nuvarande student som nyligen gått ut gymnasiet. I den här bloggen skriver jag om olika händelser i mitt liv, samt mina intressen, tankar och åsikter.