På väg till New York…

Äntligen påsklov. Som vanligt täcker gråa moln över Göteborgs himmel. Nu är det bara ledighet som gäller.

Detta påsklov har jag varit i New York, och jag ska berätta lite om min vistelse där. Jag har inte kunnat blogga där, så därför gör jag det nu.

Photo by Shaoli Mitra

Vi började resan med att åka bil till (super)dyra Norge, till Oslo, vilket vi sedan dagen efter skulle ta flyget därifrån till Frankfurt. Bilresan till Norge tycker jag är väldigt skön, eftersom den inte tar så lång tid och att det nästan inte är några bilar på motorvägarna. Väl framme vid Oslo, åkte vi in till ett område som heter Grönland, som vi trodde fortfarande skulle vara ett ”Indiskt ställe” men som hade nu ändrats till att vara en samlingsplats för afrikanska, mesta fall folk från Eritrea. Grönland är en stadsdel motsvarande t.ex. Angered och Bergsjön, men är enligt mig inte alls lika fin och välskött. Konstigt med tanke på att den ligger mitt i centrala Oslo, som jag tror är en rik stad.

Framåt kvällen åt vi på Mcdonaldś, där en vanlig hamburgarmeny kan kosta över 90 kronor! Tur att vi bara stannade där en dag…

Om ni vill se mer bilder från vår resa, klicka här.

About shaoli

Hejsan! Jag är en glad tjej på 19 år som heter Shaoli och är för nuvarande student som nyligen gått ut gymnasiet. I den här bloggen skriver jag om olika händelser i mitt liv, samt mina intressen, tankar och åsikter.