New York – dag 2

Photo by Shaoli Mitra

Nästan varje dag i New York så vaknade vi runt åtta-tiden på morgonen och gick ut vid nio och kom inte hem förrän sent på kvällen. Ändå kände jag mig aldrig riktigt trött, utan var mest på helvarv. Det var inte förrän vi kom hem, som jag märkte att jag borde nog sova ut lite till:-).

Denna dag har varit fullspäckad med en hel del stora sevärdigheter i New York. Vi började med att gå ner för Broadway, som också är en lång gata. Väl där gick vi upp för Empire State Building, och jag måste säga, att man kan bli väldigt lurad om man inte riktigt vet biljettpriserna för sevärdheterna! Innan vi åkte upp för byggnaden, så var det en man utanför byggnaden som sålde biljetterna för ett skyhögt pris jämfört med den verkliga kostnaden för attraktionen. Han sade att det var ett mycket bättre pris, men det var inte sant. Det är viktigt att man kollar noga så att man inte tar för snabba beslut. Uppe på toppen var utsikten fantastisk. Jag tycker New York ser mycket vackrare ut uppifrån från en vy än när man själv är inne bland de höga byggnaderna.

Photo by Supriya Mitra

Efter att ha varit däruppe en stund, fortsatte vi att gå längs Broadway och hamnade tillslut på Chinatown och Little Italy. Det var intressant att vara där, det kändes som att man var i ett annat land. Nästan allting stod på kinesiska och det fanns en hel del småbutiker, samt fiskbutiker med massor av levande skaldjur! Även restaurangerna hade akvarier med t.ex. levande krabbor och hummrar, samt kycklingar som de visade upp offentligt vid fönstrena som man kunde äta.

Photo by Supriya Mitra

Vi gick ifrån Chinatown och kom till en hamn där vi såg Brooklyn bridge och även Manhattan Bridge. Bron såg antikt ut, lite gammaldags, jämfört med de broar jag brukar se i vanliga fall. Den var i allafall väldigt vacker och stack ut i mängden av allt de moderna.

Photo by Supriya Mitra

Till middag åt vi snabbmat-kinesiskt på Pier 17, som ligger nästan bredvid Brooklyn Bridge. Maten var inte god, köttgrytan var dränkt i sötsursås och det kändes inte bra. Jag gillar kinesisk mat, men detta var verkligen ingen höjdare.

Om ni vill kolla på fler bilder från vår resa, klicka då här.

About shaoli

Hejsan! Jag är en glad tjej på 19 år som heter Shaoli och är för nuvarande student som nyligen gått ut gymnasiet. I den här bloggen skriver jag om olika händelser i mitt liv, samt mina intressen, tankar och åsikter.