New York – dag 3

Denna dag var en enda lång utflykt till en av New Yorks största sevärdheter, The statue of Liberty. 

Photo by Supriya Mitra

Vi började dagen med att åka tunnelbana för första gången på resan! Jag tycker att tunnelbane-åkning är roligt, eftersom det blir en omväxling från det vi har hemma. Egentligen var inte tunnelbanan något speciellt, den var faktiskt inte riktigt som jag hade förväntat mig. Jag trodde det skulle vara lite bättre, mer modernt och inte så slitet. Det var också jobbigt med alla trappor, så vi var tvungna att leta hissar hela tiden för vår barnvagn och de var inte alltid lätta att hitta. New York är inte någon barnfamiljvänlig stad direkt:-). Jag tror att anledningen till att jag var lite besviken är nog för att jag hade höga förväntningar efter att ha åkt Londons tunnelbana, som är enligt mig helt fantastisk. Fast New Yorks är jättebra också, tågen kommer regelbundet och man kommer snabbt till sin destination.

Photo by Supriya Mitra

Utflykten till frihetsgudinnan varade nästan hela dagen. Det var inte själva statyn som tog lång tid att åka och titta på, utan det var alla lååååånga köer som man var tvungen att vara på. Först var det en kö för att köpa biljetter, sedan en kö till att komma in till säkerhetskontrollen. Efter det var det en ytterliggare liten kö för att komma in i båten (statyn ligger på en ö) samt kö för att komma ut från den o.s.v. Egentligen är det inte konstigt att det är köer, staden i sig är ju fylld av bara turister. Jag har hört att folk har t.o.m väntat i flera timmar för att få se den. Tur att vi inte var här när det är absolut högsäsong…

The Statue of Liberty var ståtlig och fin, speciellt när den står på en egen ö avskilt från staden. Efter att ha tittat runt på ön och fotograferat en stund, åkte vi med en båt till Ellis Island. Denna ö är enligt vad jag förstod, känd för att immigranter från hela världen kom hit först innan de åkte till olika håll över hela USA. Detta skedde när stora folkmassor började utvandra från sina länder för att komma hit och få ett bättre liv. På Ellis Island finns ett stort museum om just detta. Bland annat stod det om Sverige och svenskarnas utvandring. Det fanns även en stor lång sten där det stod namn på alla människor som kom till den ön då.

På kvällen åkte vi till Chinatown igen och åt på en god restaurang där.

Photo by Supriya Mitra

Photo by Supriya Mitra

Om ni vill se mer bilder från vår resa, klicka här.

About shaoli

Hejsan! Jag är en glad tjej på 19 år som heter Shaoli och är för nuvarande student som nyligen gått ut gymnasiet. I den här bloggen skriver jag om olika händelser i mitt liv, samt mina intressen, tankar och åsikter.