New York – dag 4

Att vandra i Central park och gå på Fifth avenue var några av de saker som vi gjorde denna dag. 

Photo by Supriya Mitra

Men först så fick vi träffa Morgan Freeman:-). Han stod utanför Madame Taussauds vaxkabinett som ligger i närheten av Times Square, men vi gick inte in eftersom vi redan har varit där. Istället fortsatte vi vidare till femte avenyn, och började gå norrut istället för söderut. Man kan säga så att om man går söderut, så kommer man till havet och nära Chinatown till exempel. Om man går norrut på avenyn, så kommer man till Centralpark. När man går norrut så kommer man också till de exklusiva butikerna, vilket det inte finns så många av när man går söderut.

Photo by Supriya Mitra

Fifth avenue är en fin aveny, med många stora butiker bredvid varandra. Här säljs märken som Boss, Gucci, Prada, H&M o.s.v. Det finns också stora shoppingcentrar, som Saks som vi gick in i. Detta ställe är verkligen riktigt dyr, såg en enkel Stella McCartney-blus för 600 dollar..

Photo by Shaoli Mitra

Vi spenderade tiden att gå runt i butiker medan vi gick uppför och gick även in i Trump Tower, som är en jättestor byggnad med träd på. Jag tror att det är ett kontor för familjen Trump, byggd av Donald Trump. När man går in i byggnaden så ser det ut som att man har kommit till en palats. Väggar och golv var gjorda av något marmorliknande sten och på en vägg så rann det ner ett vattenfall. Det fanns även små butiker därinne, typ Trump Icecream och Ivanka Trumps juvelbutik.

Väl på Fifth avenue, så ligger Rockefeller center och Top of the rock, som jag kommer skriva mer om de kommande inläggen.

Photo by Supriya Mitra

Tillslut kom vi fram till Central park, som är en jättestor fyrkantig grön park som ligger mitt på Manhattan. Det fanns zoo och smådjur som klättrade i träden samt konstgjorda sjöar. Det är verkligen en jättefin park, men jag tycker inte att den hade det där lilla extra. Det kändes som en helt vanlig park som man kan gå i, ingenting mer än så. Däremot så fanns det mycket sittplatser och det var skönt att komma till ett sådant naturområde när resten av staden i princip bara är höga hus. Det var också inte så trångt och man kunde ”andas” ut där, efter all trängsel på gatorna. Toaletterna på Central park var bland de värsta jag har varit med om, eller rättare sagt äckliga. Men träden och buskarna var mycket vackra.

Photo by Supriya Mitra

Efter att ha gått runt i Central park en stund, åkte vi sedan tillbaka till Times square. Där gick vi in i en stor Toysorus affär som var flera våningar. Affären var så stor att det rymde en stor parisehjul och även en 10 meter hög dinosaourie eftersom en del av butiken hade jurassicpark-tema. De hade även ett eget område för Barbie, Willy Wonkas chokladfabrik och många fler. Dinosaurien var datoriserad, den röt och verkade nästan livslevande. Jag blev faktiskt lite rädd…

Vi gick även och tittade runt i andra butiker i Times Square och tog kort lite varstans på torget. Enligt mig är torget häftigare när det är kväll och mörkt, för då lyser reklamskyltarna och blingar vackert. Bilden nere till vänster ser ni mig när jag står och lyfter mina armar inne i en butiks glasbalkong:-).

Photo by Supriya Mitra

Photo by Supriya Mitra

Vill ni ser fler bilder på vår resa, klicka här.

About shaoli

Hejsan! Jag är en glad tjej på 19 år som heter Shaoli och är för nuvarande student som nyligen gått ut gymnasiet. I den här bloggen skriver jag om olika händelser i mitt liv, samt mina intressen, tankar och åsikter.