New York – dag 5

Nu är det inte långt kvar innan vi ska åka hem. Just när man börjar känna sig hemmastadd och äntligen vänjer sig vid omgivningen, så ska man åka hem. Men någon gång måste man åka tillbaka till det verkliga och vardagliga också, annars så tröttnar man på det roliga:-).

Photo by Supriya Mitra

Idag vaknade vi tidigt på morgonen, eftersom vi hade bokat ett besök till Ground zero monumentet. Det är gratis att besöka denna attraktion, men det finns tydligen bara begränsat antal platser, så man måste boka på internet. Detta monument byggdes efter 11 september-händelsen och där finns också alla namn på människor som dog graverade. Själva vattenfallet som ni ser på bilden var jättevacker, men det var synd att det museumet som de håller på att bygga därinne inte var öppet. De håller även på att bygga flertal nya hus runt omkring området som är väldigt höga.

Photo by Supriya Mitra

Efter att ha varit en stund på där, så tog vi en lunch på en bengalisk restaurang som serverade en helt annan sorts Indiskt mat som vi kanske är vana vid. Det smakade som den indiska maten jag brukar äta hemma, inte restaurang-indiskt. Maträtterna låg på rad så man kunde själv peka ut vad man ville ha och så gav kassörskan det på en tallrik. Restaurangen verkar gå väldigt bra, det rann in kund efter kund nästan hela tiden. Maten var god, speciellt det vegetariska. Det var en aning osaltat, men så ska det vara! För mycket salt hela tiden är livsfarligt.

Photo by Supriya Mitra

Mätta och belåtna blev vi, och begick oss långsamt till den omtalade bron Brooklyn Bridge. Nu såg vi inte den bara som en vy, utan vi gick över den också. Bron förbinder stadsdelarna Manhattan och Brooklyn, så vi hamnade tillslut på Brooklyn. Brooklyn Bridge är enligt mig en vacker bro, men det håller också på att renovera den, så man kunde inte se allt. Detta gjorde inget, själva vyn som man får när man går på bron är jättefin.

När vi kom fram till Brooklyn, gick vi runt lite där en stund. Stadsdelen är inte lika spektakulär som Manhattan men känns mer personlig. Man ser också att priserna går ner här jämfört med Manhattan. Vi tog tunnelbana därifrån och åkte långt till ett annat område, som kallas Jackson Heights (norra manhattan). Detta område ska vara kulturell med många olika folkslag, därav indiska människor. Där gick vi runt och tittade på butiker och avslutade dagen med Indisk mat.

Vill ni ser fler bilder från vår resa, klicka då här.

About shaoli

Hejsan! Jag är en glad tjej på 19 år som heter Shaoli och är för nuvarande student som nyligen gått ut gymnasiet. I den här bloggen skriver jag om olika händelser i mitt liv, samt mina intressen, tankar och åsikter.