New York – dag 6 och 7

De två sista dagen präglades av bland annat besök av en känd stadsdel och ytterligare en vy från en hög byggnad.

Photo by Supriya Mitra

Top of the Rock, som ligger vid Rockefeller center är byggnaden som vi åkte upp för allra högsta våningen. Jag vet inte om det är högre än Empire State Building, men man kunde ialafall ta kort på den och få fina bilder på det välkända tornet. Enligt min åsikt så tyckte jag att det var skönare på Top of the Rock av den anledningen att det inte var lika mycket folk där. Man kunde titta i lugn och ro, utan att trängas med en massa andra turister. Själva vyn tycker inte jag egentligen var någon skillnad från ESB. Enligt mig var den i princip likadan.

Samma dag åkte vi till Harlem, som är en mycket känd område på Manhattan. Den börjar precis vid Central Parks ände och jag kände att det var väldigt annorlunda där jämfört med andra delar av Manhattan. Medans vi gick där såg vi bland annat flertal kyrkor och åt lunch på en restaurang på en huvudgata. Jag tycker det var fint i Harlem och det var en trevlig stämning där.

Photo by Supriya Mitra

På sista dagen, gick vi till FNs huvudbyggnad och tittade på utställningar där. På utsidan av FN-byggnaden stod det en hel del journalister och tv-människor med stora kameror, samt små demonstrationer. Vet inte riktigt vad de gjorde där, men de verkade vänta på någonting. Utanför byggnaden såg jag också en staty på en pistol där framsidan har blivit ihopknuten. Denna staty har vi ju också i Göteborg! Tyckte det var lite roligt att samma verk också var här. Det kanske finns flera sådana statyer på andra ställen…?

Photo by Supriya Mitra

Själva utställningen var intressant, handlade såklart om mänskliga rättigheter och om hur folk lever i olika delar världen. De hade bl.a en utställning om kvinnors rättigheter, och där visade de upp verk som olika kvinnor hade gjort, det tyckte jag var intressant. Många bilder från utställningen var sårbara och gjorde en berörd. Många frågeställningar de tog upp under utställningen var mycket viktiga, och det är bra.

Trots att vi var där en vecka, gick tiden så fort. Även om det är vanlig helg känns det som att tiden bara springer iväg. Därför tycker jag att man borde ha två eller tre-veckors påsklov, håller ni inte med?:-)

About shaoli

Hejsan! Jag är en glad tjej på 19 år som heter Shaoli och är för nuvarande student som nyligen gått ut gymnasiet. I den här bloggen skriver jag om olika händelser i mitt liv, samt mina intressen, tankar och åsikter.