Stanstedt flygplats utanför London

av | januari 31, 2009

Extra säkerhetskoll

Säkerhetskontrollen i Doha inför flyget till London var extra hård. De tog sig gott om tid åt att fråga ut mig om anledningen till varför jag skulle till London, varifrån och vart jag skulle. På planet sa de att efterssom jag inte hade UK-passport måste jag fylla i ett landing card, men det visade sig att jag inte behövde någon sådan eftersom EU-passet dög gott nog.

Orolig för bagaget

Jag vart orolig för mitt bagage (incheckad ryggsäck) efterssom jag hade allt i den. Bussbiljetter, hotellbokning, kamera och annat som jag glömt ta ur innan jag checkade in den i trivandrum flygplats. Jag hade heller inget lås på ryggsäcken. Åh vad glad jag blev när den kom rullande in på bandet.

Ombokning

Efterssom flyget landat två timmar försent frågade jag bussbolaget om hjälp och de (en indier) sa att de kunde boka om mig till nästa buss för £5. Tror att jag egentligen skulle frågat busschauffören direkt. De brukar vara vänliga. Sen borde väl mina försäkringar täcka sånt här, men orkar man jobba sig för £5?

Busschauffören trodde han flög

Stanstedt ligger långt ifrån london. Det tar nästan 1,5 timmar att åka dit. Då var det heller ingen trafik på vägarna. Bussen (National Express) var i gott skick och busschauffören trodde han jobbade på flygbolag. Innan han körde hade han en uppvisning i säkerhet och hur man skulle ta på sig säkerhetsbältena.

Gångavstånd till hotellet

Det var kallt. Isande kallt i London. Sprang bort till SAS radison hotellet som låg 2 minuter från flygplatsen. Det är enda hotellet som ligger på gångavstånd från flygplats terminalen. Kommer bara vara här några timmar, men det ska bli skönt att sova. Fast jag måste packa om först och förbereda ryggsäcken inför RyanAir.

Kategori: generellt Taggar:, , ,

Om Supriya

Jag är en datanerd som tycker om att upptäcka nytt, resa, äta, fiska, gå på konserter, fotografera och vara ute och få frisk luft. Behöver en någorlunda aktiv fritid. Sitter gärna uppe sent med olika projekt, planera resor, programmera, förbättra datasystemet eller något annat. Arbetar som Systemutvecklare på Resource Point AB och just nu uthyrd till Volvo IT. Driver egen firma: mITra data. Spelade gitarr och skrev låtar  i ett pop/rock band när jag var mindre. Läs mer om oss på ketebarbo.frontnet.org.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *