Etikettarkiv: mat

bisi bele bath

av | juni 17, 2012

Idag har vi (läs: Mohua) lagat ”Bisi bele bath” som är en helvegetarisk ris-rätt från karnataka i södra indien. Den är baserad på linser, grönsaker & heta kryddor och är förstås mycket nyttig.  I flera delstater i Indien finns flera liknande rätter, då framförallt khichdi och i västbengalen (khiruchi) men jag har personligen haft svårt… Läs mer »

Shopping i Kuala Lumpur

av | juni 22, 2009

Dag 3-5, 20-22 juni, Kuala Lumpur Knack knack knack.. klockan är redan 11, det måste vara städaren. Vi missade frukosten med 20 minuter, men det spelar egentligen ingen roll då den inte ingår. Vi lämnar lite tvätt i en påse och beger oss åt andra hållet till Berjaya Time Square. Shoppingcenter med bergochdalbana Berjaya TIme… Läs mer »

Vad hinner hända på två veckor?

av | februari 9, 2009

Vad hinner hända på två veckor? Två veckor är ju inte speciellt lång tid. Den tiden brukar ju försvinna utan att man knappt hinner blinka ibland. Konstigt nog tycker jag mig märka att en hel del saker hunnit hända under de två veckorna jag var borta i Indien. Stora byggnadsställningar har satts upp utanför lägenheten.… Läs mer »