månadsarkiv: juni 2012

Midsommar bland höga berg, sill och indisk mat

av | juni 24, 2012

Helt spontant lämnade vi göteborg bara några timmar efter arbetsdagen var slut. Egentligen ett stort misstag då E6an norrut var knökfull. Sent på kvällen anlände vi till Oslo där vi frågade oss fram til Maridalsvei och ps:hotell. Ett par svenskar som arbetade där visade oss till det fräscha rummet. Efter en god natt och en… Läs mer »

bisi bele bath

av | juni 17, 2012

Idag har vi (läs: Mohua) lagat ”Bisi bele bath” som är en helvegetarisk ris-rätt från karnataka i södra indien. Den är baserad på linser, grönsaker & heta kryddor och är förstås mycket nyttig.  I flera delstater i Indien finns flera liknande rätter, då framförallt khichdi och i västbengalen (khiruchi) men jag har personligen haft svårt… Läs mer »

Gryaab – för ett renare hav

av | juni 2, 2012

Idag besökte vi ryaverken (gryaab) borta vid älvsborgsbron. Det var jätteintressant att följa bajsets och kissets väg från toaletten genom reningsprocessen och ut till havet. (Det är också roligt att använda dessa ord i en artikel utan att verka dum). Ryaverket bjöd på ett fint arrangemang med både dricka och mat. Turen genom fabriken och… Läs mer »

Fårup Sommerland

av | juni 2, 2012

Nu börjar sommaren närma sig långsamt och en tidig lördag-morgon åkte vi med Stena Line’s snabba katamaran (stena carisma) över sundet till frederikshavn och vidare till den utomordenliga parken Fårup Sommerland på jyllands västkust. Att besöka Fårup sommerland så tidigt på sommaren innebar att det inte var så mycket folk och vi slapp både trängsel… Läs mer »