månadsarkiv: maj 2010

I venedig går tiden dubbelt så fort

av | maj 17, 2010

Ding dong kl är 5. Ciprea har förberett frukost åt oss redan igår. Tiden springer iväg ( brukar ju alltid gå så långsamt på morgonen) och innan jag fattat så har vi missat snabbfärjan som ska ta oss till bussstationen.  Ojoj hur ska vi lösa det här nudå. Nästföljande båtar tar ju en timme och… Läs mer »

Turistigt, men underbart vackert

av | maj 15, 2010

Zzzing zzzing ziiing. Det är fredag och klockan är 05:45. Attans! hade jag glömt att stänga av väckarklockan. Klockan är runt 10. Husvärdinnan (ciprea, som uttalar sitt namn som mitt) är i full gång med att laga och servera gästerna frukost. Hon är pratglad och berättar gärna om sin bakgrund och kokar oss var sitt… Läs mer »

Gondoltur i kanalerna

av | maj 15, 2010

Kristi himmelfärdsdag närmar sig sitt slut. Det var nog årets längsta dag. Vi avslutar den på en italiensk restaurang. Italiensk restaurangkultur skiljer sig en del från svensk. Definitivt när det gäller tider och upplägg. Jag får inga tillbehör till min sirlionsteak. Den ligger helt själv på tallriken. Perfekt tillagad, men ändå helt ensam. Hemma är… Läs mer »

Alla transportmedel på 12 timmar

av | maj 14, 2010

Idag har vi åkt alla med alla möjliga transportmedel. 3 timmar bil (gbg-moss) 3 timmar flyg (moss-treviso) 10 min buss (treviso-treviso stn) 35 min tåg (treviso-venezia) 30 min kanalbåt (venezia- giardini) och så är vi äntligen framme i Venedig. Regn och rusk men vackert så det slår ändå. Medelhavsvattnet i kanalerna lyser grönt och glimmrar… Läs mer »