Tranor och Troll

av | april 16, 2011

Man brukar säga att ett säkert vårtecken är när tranorna landar vid hornborgarsjön. De första hade redan siktats i början av mars. Vi besökte trandansen en månad senare och då var där massor med tranor.

 

 

 

Vi checkade in i en av Norrqvarns roliga trollstubbar vid Göta Kanal vid Lyrestad (norr om Mariestad). Här var precis så lugnt och fridfullt som vi önskat oss och det var bara att slappna av och njuta.

På kvällen stod ett bord reserverat på restaurang Kingfisher Indian Cuisine & Bar i Mariestad. En högklassig och smakfull upplevelse med bra priser, en spännande meny, ett öga för presentation och god service i fräscha lokaler. Helt enkelt ett måste, om man passerar Mariestad.

Jag beställde en vegetarisk Paneer Jalfrezi som även om den var mycket god, kändes något fet, och en mättnadskänsla införde sig redan efter halva måltiden. Jag hade gärna haft det goda ölet kingfisher (körde bil) samt efterrätten (kulfi) som inte fanns.

När vi kom tillbaks hade personalen förberett badtunnan och eldat upp den till 42°C. Det var ruskigt skönt att klä av sig i det mörka kyliga och ödsliga nattlandskapet mitt framför det isbelagda göta kanal och hoppa i det rykande varma vattnet. Den vedeldade tunnan luktade så gott och någon form av eufori begav sig ända tills vi somnade gott i de mjuka sängarna i trollstubben.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *