Värme och sol på Mallorca

av | juli 29, 2011

Vi spenderade en vecka i soliga Alcúdia på Mallorca.

På dagarna drack vi mojitos och milshakes vid hotell-poolen eller badade vid den fantastiska alcudia stranden.



En dag åkte vi  med lokalbussar till Porto Cristo och besökte drakgrottan. En 25 meter djup droppstensgrotta som är 2400 meter lång. Inne i grottan finns den underjordiska sjön Lake Martel där det hålls klassiska konserter för besökarna.

På kvällarna smakade vi av vad gatorna närmast hotellet hade att erbjuda. Det är svårt att hitta maträtter för under €15 per portion om man inte ska ha pizza, paella, indiskt eller kinabuffée. Höjdpunkten var dock t-bone steaken. Den var jättegod. Fantastiskt kött.

Även paellan var jättegod, trots att den serverades i en indisk ägd (egentligen bangladeshiskt ägd) restaurang som hette Dallas med stora amerikanska flaggor och en bild på frihetsgudinnan.

Riktigt bottennapp var den specialla grillade kycklingen som tanten utanför restaurangen talade länge och så väl om.

Midsommarafton med sill & potatis på sina ställen och svenska flaggor vajade överallt. Även menyer, skyltar och regler fanns på svenska. Shaoli hjälpte restaurang Dallas med några av översättningarna i menyn till svenska.

Resan var en sista minuten med spies från köpenhamn. Den kostade bara 1395 dkk per vuxen inklusive.  3* boende på specificerat hotell. Inte dumt alls!

Kategori: mat resor Taggar:, , ,

Om Supriya

Jag är en datanerd som tycker om att upptäcka nytt, resa, äta, fiska, gå på konserter, fotografera och vara ute och få frisk luft. Behöver en någorlunda aktiv fritid. Sitter gärna uppe sent med olika projekt, planera resor, programmera, förbättra datasystemet eller något annat. Arbetar som Systemutvecklare på Resource Point AB och just nu uthyrd till Volvo IT. Driver egen firma: mITra data. Spelade gitarr och skrev låtar  i ett pop/rock band när jag var mindre. Läs mer om oss på ketebarbo.frontnet.org.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *