Fårup Sommerland

av | juni 2, 2012

Nu börjar sommaren närma sig långsamt och en tidig lördag-morgon åkte vi med Stena Line’s snabba katamaran (stena carisma) över sundet till frederikshavn och vidare till den utomordenliga parken Fårup Sommerland på jyllands västkust.

Att besöka Fårup sommerland så tidigt på sommaren innebar att det inte var så mycket folk och vi slapp både trängsel och köer, men missade aqua-parken som inte hade öppnat för säsongen ännu. Den såg roligt men vi var inte det minsta ledsna för det.

Fårup sommerland är en riktig naturupplevelse och slående vacker. Man sätter inte bar adit attraktioner efter attraktioner (som vissa andra nöjesparker) utan anpassar attraktionerna efter miljön och verkar i första hand bygga naturliga attraktioner av själva miljön. Det låter lite konstigt kanske, men vad jag menar är att där det finns vatten kan man även låna en kanot eller båt att åka omkring i och där det finns många träd har man byggt hinderbanor osv. På något sätt förespråka den naturliga leken.

Parken har också många praktiska fördelar; t.ex är själva bilparkeringen inne på området, det finns ett dedikerat område med färdigeldade grillar klara att användas för egen medtagen mat; det finns ett tåg som kör en runt i parken; frukt som alternativ till godis till försäljning med mera.

En guldpark kort o gott till ett bra pris på lagom avstånd från göteborg.
kanske för något yngre barn dock..

Shaoli beskrev parken såhär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *