Störande försäljare

av | september 8, 2008

Tycker de är så jobbiga.

Idag gick jag vi in i en telenor butik på avenyn för att titta på utbudet. Bara titta. Då kommer förstås den överglade försäljaren fram.. VEM AV ER ÄR DET SOM SKA HA EN NY TELEFON?

Man blir ju arg 🙂

Så vi gick därifrån. Kanske var det det han ville? Plocka oss direkt, eller så kan vi lika gärna gå därifrån?

Kunde han inte låta oss titta runt lite innan han tog för givet att någon av oss ska ha en ny telefon, och sedan pressa oss till en telefon som han vill att vi ska ha.

Om han nu hade gjort så att han låtit oss titta runt och sen i princip frågat om vi vill ha hjälp så hade jag kanske bett om det och då kanske kommit tillbaks och handlat vid ett senare tillfälle – om prisskillnaden inte är för stor.

Från deras sida sätt så kanske de inte vågade ta den risken. De måste de väl passa på och styra kunden att ta beslut här och nu efterssom butikerna och även kundtjänst konkurrerar sinsemellan med olika erbjudanden och priser.

När vi förlängde abonnemang senast så skilde det sig flera hundra kronor för telefonen om jag förlängde via kundtjänst eller direkt på butiken. Kundtjänst var billigare. Men intressant var att de erbjöd mig olika priser varje gång jag ringde och ställde frågor.

De ville också prompt pracka på mig en samsung J200 men efterssom designen var det viktigaste den här gången avböjde jag. Då erbjöd de istället billigare minuttaxa som även den skilde sig mot vad butiken erbjöd.

Telenor verkar vara ett mycket sälj-inriktad bolag. Fast eftersom tjänsterna är bra och det har fungerat bra under de 8 år (?) jag haft det (tidigare vodaphone) så har det inte stört mig så mycket.

Nu blev det bara tack och adjö.

Kategori: Okategoriserade Taggar:, ,

Om Supriya

Jag är en datanerd som tycker om att upptäcka nytt, resa, äta, fiska, gå på konserter, fotografera och vara ute och få frisk luft. Behöver en någorlunda aktiv fritid. Sitter gärna uppe sent med olika projekt, planera resor, programmera, förbättra datasystemet eller något annat. Arbetar som Systemutvecklare på Resource Point AB och just nu uthyrd till Volvo IT. Driver egen firma: mITra data. Spelade gitarr och skrev låtar  i ett pop/rock band när jag var mindre. Läs mer om oss på ketebarbo.frontnet.org.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *