Kovalam Beach

av | januari 30, 2009

palmerSista dagen (Snyft)

Idag har jag bestämt mig för att bada i havet och njuta av vågorna och stranden. Jag ska också shoppa litegranna. Jag har lovat några försäljare att besöka deras butiker (lurad). Jag behöver också ta ut lite pengar för att betala hyran (Rs. 700 per natt) och ha lite lösa rese-pengar. Jag har $100 men det är backup.

Njuta av indien in i det sista

Jag gör en deal med en rickshaw förare att han ska plocka mig kl 01:00 på natten och köra mig till flygplatsen för Rs. 350. Senare under dagen ser jag att en taxi hade kostat Rs. 400 men det gör inget. Att åka en lång rickshaw färd blir en bra avslutning på resan.

Jag träffar Ike, och jag följer med honom när han flyttar till sitt nya rum längre in mot land. Han får samma pris men ett mycket fräschare rum. Rummet ligger också mycket vackert kring palmer och skyddat mot solens värme och beachens oljud.

Lurad.. igen!

Sedan vandrar vi i området kring fyren och till den andra beachen, där vi njuter av solnedgången. En indisk kille och flickvän fotograferar varandra i alla möjliga vinklar. En indisk familj med systemkamera tar sig god tid på att ta det perfekta familjekortet. En trevlig indisk kille sitter vid stenarna och berättar om stället. När vi är på väg därifrån vill han ha pengar av oss. Det var jag inte beredd på och kände mig lurad igen.

Vegetariskt eller fisk

Vi väljer antingen att äta vegetariskt på lonely planet restaurangen eller att äta fisk hos den där försäljaren jag lovade att besöka. Jag håller mitt ord och vi väljer fisken. Killen berättar om fiskarna och rekommenderar oss en måltid på två stycken butterfish med tillhörande pommes frites och sallad & kingfisher öl. Vi prutar ner till Rs. 400 och han går med på det för att ”jag är hans vän”.

servitörHan ville ha en cocktail själv

Fisken var sådär och jag ångrar att vi inte tog lonely planet restaurangen. Men nu har vi iallafall gjort detta. Nu vill han lägga en cocktail på vår nota men själv stå för kostnaden. Jag fattar ingenting, men förstår snart att han ville ha den själv.

Han berättar att han studerar marketing och data på NIIT. Han jobbar här för att lära sig bättre engelska och frågar gång på gång om hans engelska är bra. Han vill jobba utomlands.

Hejdå

Efter maten tittar vi på cermonier vid beachen till gudarna. Frenetiskt trummande och eld. Jag och Ike säger hejdå till varann och jag ger honom lite tips om resväg.  Sedan går jag till internet cafet och spenderar resten av kvällen där. Kl är snart 1 då rickshaw föraren ska hämta mig.

Kategori: generellt Taggar:

Om Supriya

Jag är en datanerd som tycker om att upptäcka nytt, resa, äta, fiska, gå på konserter, fotografera och vara ute och få frisk luft. Behöver en någorlunda aktiv fritid. Sitter gärna uppe sent med olika projekt, planera resor, programmera, förbättra datasystemet eller något annat. Arbetar som Systemutvecklare på Resource Point AB och just nu uthyrd till Volvo IT. Driver egen firma: mITra data. Spelade gitarr och skrev låtar  i ett pop/rock band när jag var mindre. Läs mer om oss på ketebarbo.frontnet.org.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *