Kovalam beach

av | januari 30, 2009

canoeDet kanns inte som indien

Semester, bad, solnedgang och god mat. Dyrt och turistigt. Luriga forsaljare. Det kanns som jag inte langre ar i indien men i nagot land dar de har manga indiska restauranger. Har finns mycket tibetanska souvenirer ocksa.

Dyr fisk pa restaurang

Varje kvall staller man fram fiskar utanfor restaurangen som man kan kopa for en ordentlig summa. Jag och Ike kopte 20 jatterakor for 600 rupier. Dyrt som attans – men det hade varit annu dyrare (900) om vi hade kopt vid beachen.

Jag valde att fa mina 10 rakor som tillagade enl. Kerala Fried, medans Ike valde en vitlokskryddad variant. Till detta tog vi chapatis och varsin freshly squeezed papaya juice.

Intressant koncept det dar att man koper en fisk per fisk i restaurangen. De vanligaste fiskarna de presenterade var red snapper, white snapper, den ”ovanligare” black snapper, butterfish, jumbo rakor, tiger rakor och sea salmon samt nagon mer ocksa.

spicesDet fantastiska huset ags av en italienare

Ike och jag valde att folja en karta som han hade i sin bok om sydindien. Den visade att det fanns ett risfalt alldeles i narheten av kovalam beach. Vi gick in bakom hotellen och i smavagarna som ledde till fler bakomvarande hotell och restauranger. Naturen har ar mycket vacker med backar, stigar och palmer. Vi gick uppat mot toppen av berget.

Dar sag vi ett vitt hus som hade perfekt utsikt over havet och sag valskott ut. Vi bestamde oss for att kolla laget. Nar vi kom fram fragade vi om de hade lediga rum. Det var en italiensk familj som agde huset och bodde har aret runt. De hade inrett mycket frascht enl. mina vasterlandska ogon. Rummen kostade 1500 rupies per natt. Utan A/C. For dyrt i var smak, men vi fick titta runt och ga upp och njuta av utsikten pa taket. Mannen som bodde har hade flyttat permanent fran Italien och hade aven konverterat till Hindu.

Nyckeln ar att ha eget foretag i Indien

Jag fragade honom om det var problematiskt att skaffa eget hus som utlandsk. – Not if you have a company, svarade han. Han hade alltsa eget foretag i Indien, vilket underlattade mycket.

Vi hittade bra boende

Ike och Jag begav oss nerat mot beachen. Pa vagen ner upptackte vi ett trevligt hotell/restaurang och vi beslot oss for att ata har. Jag tog en cashew paneer + banana lassie. Mmm.. Ike tog en gobi manchurian pa min rekommendation med 3 chapatis. Vi passade pa att fraga vad (de hyfsat frascha) rummen har kostade. De kostade 400 rupies per natt, vilket ar ett himla bra pris for narheten till beachen och utbudet/fraschheten som stallet erbjod. Ike bestammde sig for att flytta hit sa smaningom.

kovalam beachKovalam beach ar ganska likt Varkala

Har inte sa mycket att beratta igentligen om kovalam. Har badat i hoga kraftiga vagor. Livvakterna visslar mycket i sina visselpipor nar folk gar tar sig for langt ut i vattnet. Strommarna ar kraftiga. Det finns bade indier och utlandska turister. Framst utlandska. Stallet ar mycket likt beachen pa varkala. Skillnaden ar att allt ar mycket dyrare och forsaljarna mycket hetare pa groten. Beachen har ar ju finare ocksa.

Fick jag valja skulle det bli varkala, men samtidigt ar jag glad att jag har varit har ocksa. Varkala hade manga fler svenska turister kandes det som. Har ar det mer internationellt.

Virus infektion

Jag fick ett samtal fran Mohua som har blivit sjuk i Kolkata. Hon har blivit smittad av nagon virusinfektion som gor att hon knappt kan prata och har jatteont i oronen. Huslakaren har tittat till henne. De gick ochsa till en homeopat som gav henne 2 droppar av nagot som tydligen verkar bra.

Nu ar det snart slut

Jag tycker synd om mig sjalv. Hem o jobba?? urk.

Inatt gar mitt plan, sa nu maste jag skriva ut boarding cards och checka in o sant. Darfor sitter jag har vid internet. Qatar airways vill inte acceptera checkin pa trivandrum flygplats vilket gor att jag inte kan sakra min sittplats vid fonstret. De verkar heller inte godta min flight fran doha till lodon. Konstigt. hoppas det inte uppstar nagra problem.

Jag maste vaxla pengar sa att jag kan betala min hyra (750 rupies per natt * 3) samt ha pengar till taxin. Sen har jag lovat en t-shirt forsaljare pa gatan att jag ska besoka hans butik, vi far se hur det slutar 🙂

Kategori: generellt Taggar:

Om Supriya

Jag är en datanerd som tycker om att upptäcka nytt, resa, äta, fiska, gå på konserter, fotografera och vara ute och få frisk luft. Behöver en någorlunda aktiv fritid. Sitter gärna uppe sent med olika projekt, planera resor, programmera, förbättra datasystemet eller något annat. Arbetar som Systemutvecklare på Resource Point AB och just nu uthyrd till Volvo IT. Driver egen firma: mITra data. Spelade gitarr och skrev låtar  i ett pop/rock band när jag var mindre. Läs mer om oss på ketebarbo.frontnet.org.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *