Mobiltelefoni utomlands

av | februari 4, 2009

Mobiltelefoni utomlands

På väg ifrån jobbet ringer jag till en kompis och får meddelandet att Telenor har stoppat mina utgående telefonsamtal och vill ha kontakt med mig. (De kopplar om samtalet automatiskt till dem så jag hamnar i en telefonkö..)

Operatören berättar att mitt abonnemang har stoppats pga  hög faktura. Jo, tack jag har varit i indien och jag har ringt mohua ca 15 minuter per dag i snitt.

Han säger att han inte får lämna ut några detaljer men säger till slut att fakturan kommer hamna på över 10.000:-  – Va, neeejj jag har inte ringt för 10.000:-

Kan inte lämna ut några detaljer

Han tycker att jag ska titta på fakturan och sedan ringa tillbaks. Men jag har inte fått fakturan ännu, och jag vill ha besked nu, Hur kunde det bli så fel?? Efter mycket tjafs så säger han i alla fall att samtalen jag ringt kostar nästan 35:-/minut. Dessutom får jag betala även när folk ringt mig, eller lämnat meddelande på telefonsvararen.

Jag vet att det är mitt stora misstag, men samtidigt har Telenor gjort så mycket reklam om att man kan använda mobilen utomlands och ringa billigt så jag kunde aldrig inbilla mig att priset skulle gå upp så högt. När jag landade i london fick jag t.ex. sms om att det kostade 4,95:-/minut.

Telenor erbjuder avbetalning – genom inkassoföretaget

Uppgiven i frågan frågade jag om de inte kan erbjuda någon form av avbetalningsplan. De kunde inte det, men jag fick ett mycket konstigt tips:
Om jag väntar på inkasso, så kan säkert inkassobolaget erbjuda mig en avbetalningsplan.

telenor räkning

Får en ny telefon

Jag ringde min chef. Han sa att de har en telefon till mig med 3G abonnemang och bad mig sen om ursäkt för att de inte hade ordnat detta tidigare och sa också att de hade den på plats så jag kunde hämta den när jag ville.

Efter 10 år som nöjd kund hos telenor sa jag upp alla avtal direkt.
Ännu en läxa lärd den hårda.. om inte den absolut tyngsta vägen…

Vanligt med diabetes

Efteråt åkte jag till syster ljubica på vårdcentralen. Hon tog ett blodprov, mätte pulsen, vikt och tog ett urinprov också. Hon ville också kolla mina fötter men kom på att hon gjort det förra gången. Mitt sockervärde var lågt efterssom jag hade ätit en salladsbuffe på rest. wheelers tidigare. Dock hade mitt långsiktiga sockervärde (hba1c) gått upp från 6.6 till 6.9, men det här värdet är tydligen 3 månader tillbaks i tiden så jag tror nästa långsiktiga sockervärde kommer bli grym efter tiden från indien. Jag hade också gått ner några kilon i vikt. Hon pratade (som vanligt) om hur viktigt det är att promenera och att jag alltid måste ta insulinsprutorna. Jag brukar ibland missa detta när det t.ex är lite småjobbigt eller stressat läge, men hon säger att jag måste ta den och att det är vanligt att folk har diabetes..

En princesstårta!

När jag kom hem fick jag en princesstårta. Det var förståss en god tårta, men det känns dumt att äta en sådan när man precis varit hos diabetesläkaren. Dessutom var jag på dåligt humör pga Telenor-strulet, så feststämningen var inte direkt närvarande. Jag åt två bitar.

Äta vegetariskt i sverige?

Inspirerad av sydindisk matkultur har jag fortfarande tillagat något direkt kött ännu. Jag testar lite för att se om det går att i alla fall minska intaget av kött och fokusera mer på att hitta olika vegetariska alternativ. I sydindien var ju det inga problem som helst, men här är det svårare. Efter en rundtur i hemköp i nordstan blev kvällsmaten en färsk pasta, med mozzarella, svarta oliver, wok mix med sockerärtor, morötter, red chili, grön chili, soltorkade tomater, vitlök, basilika, äggröra & olivolja + salt & peppar.

Lär av misstag och gå snabbt vidare.

Min födelsedag kändes i alla fall förstörd pga av telenor-strulet, men flertalet av de andra inslagen som t.ex. när mamma ringde och sjöng happy birthday i telefonen, berömet på jobbet

Thank you for your EXCELLENT effort in giving me an answer on this so quickly after your return.  I know you have lots on your plate after being out of the office.  I recognize this good work!

, samt kvällen hemma gjort att jag bestämt mig för att betala direkt och förska glömma det hela så snabbt som möjligt utan att gräma mig mer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *