Fick en schysst Nokia E51

av | februari 10, 2009

e51Igår fick jag en mobiltelefon av min chef.

En Nokia E51 som han hade haft som reservtelefon.

Nokia E51 är en enterprise class telefon och är snygg och känns gedigen. Den har dock ett ganska trist användar gränssnitt och de teman som följer med är riktigt beige. I vilket fall så har telefonen en hel del att bjuda på för en tekniknörd som mig. 3G, FM-radio, Wireless LAN, Bluetooth, grym webbläsare,  gps-kartor (ej gps), lång batteri-tid (!), skarp skärm, realvideo, mpeg4, mp3, aac, wma, ra, epost m.m. Kameran var väl i alla fall inte den bästa, men jag tyckte ljud återgivningen var mycket bra.

Skype och riktig sync

Det första var att koppla upp mig på mitt wireless lan nät och sedan installera fring. Med fring kan jag sedan använda telefonens internet anslutning för skype samtal. När jag får mitt abonnemang med mitt telefon-nummer porterat så ska jag också tillåta fring att gå över 3G. Kalender syncning sköter jag numer via scheduleworld.com. Det fungerar ypperligt bra och jag synkar både outlook, lightning (thunderbird) samt mobiltelefonens kalender/adress och todo-listor. Äntligen slipper jag ifrån microsofts klor och active sync.

Det jag saknar i telefonen är Sim-kort (doh!), microSD minne för media, hörlurar (använder mina gamla), bil-laddare, usb-kabel (använder mina egna),  gps?

Kunde läsa chefens e-post och sms

Upptäckte att chefens e-post och sms låg kvar på telefonen. Till och med mailkontot var upplagt så troligtvis går det nog att hämta och skicka hans mails =)   Nu har jag i alla fall rensat ut telefonen helt och uppgraderat operativsystemet.  Det verkar som de har lagt till ett nytt tema som får användar interfacet att se klart gladare och trevligare ut. Jag blir mer och mer nöjd med den här telefonen.

Kategori: Okategoriserade Taggar:, ,

Om Supriya

Jag är en datanerd som tycker om att upptäcka nytt, resa, äta, fiska, gå på konserter, fotografera och vara ute och få frisk luft. Behöver en någorlunda aktiv fritid. Sitter gärna uppe sent med olika projekt, planera resor, programmera, förbättra datasystemet eller något annat. Arbetar som Systemutvecklare på Resource Point AB och just nu uthyrd till Volvo IT. Driver egen firma: mITra data. Spelade gitarr och skrev låtar  i ett pop/rock band när jag var mindre. Läs mer om oss på ketebarbo.frontnet.org.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *