Bästa indiska restaurangen

av | maj 24, 2009

Efter en lagom spännande vecka på nya konsultuppdraget var det äntligen dags för  kristihimmelfärdshelgen. Själva kristihimmelfärdsdagen spenderade vi först på Stora Torp (vid gamla svt huset) där tredje deltävlingen (orientering) i vårserien ägde rum.

Supriya Data Supriya Data 0 1 0 1 1 1 0

Eftersom klubben organiserade deltävlingen så hjälpte jag till. Uppgiften jag fick var att hjälpa killarna i ”data”-vagnen.. det blev mest titta på och försöka förstå till ett senare tillfälle. Även om det var rätt kul och få insikt i hur det fungerade var det inte alls vad jag hade föreställt mig att jag skulle hjälpa till med 🙂   (fast det var nog rätt självklart för dem…)

god indisk mat på restaurang zaika

Idag åt vi för första gången på Zaika, den indiska restaurangen bakom avenyn på teatergatan. Har spanat in den länge men aldrig fått tillfälle att besöka den.  Nu var det äntligen dags, och .. tja.. det var riktigt bra!!! men det kostade förståss…

Jag brukar passa på att beställa biryani på indiska restauranger när de erbjuder det.  Zaikas biryani var den godaste jag smakat på länge. Jag bad att få den något starkare och de kryddade på ordentligt. Fantastiskt.

Fantastisk mat på ica focus

Detta är andra gången jag säger fantastiskt om mat på kort tid. Häromdagen åt jag lunch på Ica Focus i gårda och de serverade en käsekreiner med potatismos – tillsammans med deras standard lunch tillbehör såsom olivbröd, flera drickor i urval, upphackade frukter m.m. Det var så gott. Speciellt korven.

GPs nya konsumentpanel

Mohua kom med i GP’s konsumentpanel. Det var kul. Hon var med på en bild i GP också. [se här]. Shaoli var också med i GP för någon vecka sedan, när hennes tecknade serie ’ett snopet snatteri’ publicerades i graffiti. [plats för PDF här när min scanner dyker upp som mohua slarvat bort :-)]

facebook twittrr -linkedin – hi5 – myspace m.m

I övrigt funder jag på hur jag ska organisera, komma ihåg och hinna med alla projekt som är på gång just nu. Behöver ett bra todo-system och scheduleworld tjänsten började helt plötsligt kosta pengar.. måste hitta ett nytt sätt. I samband med det vet jag inte om jag ska ägna tid åt facebook som på något sätt automatiskt suger in mig mer och mer. Alla sitter ju där och har massa fina bilder och videofilmer nära o kära osv. Det är faktiskt en av orsakerna att jag skriver här nu, för jag kämpar emot… jag har faktiskt inte tid..

indien igen

Jo, just det, indiska restauranger skulle det handla om. Tre indier på skanstorget har alltid paketerat oss god, stark mat till bra pris att ta med hem… och zaika nu då.. även om de inte hade någon king fisher till mig.. och även om det knappt var något folk där sent på lördagkvällen .. så vill jag prova något mer från deras gigant-meny igen.

Sen ställer jag mig på tvären när folk vill dra med mig på t.ex. great india (kville/stigberg) eller bengal nånting vid kvilletorget. Bland de värsta jag upplevt. Även järntorgets restauranger har tappat det mesta av sin forna kvalitet.. fast det kanske inte är så konstigt när de är lika många som det finns svampar i skogen.

2 reaktion på “Bästa indiska restaurangen

  1. Zponken

    Zaila har jag inte provat, men enligt mig är Maharani på första långgatan den bästa indiska i stan. Den håller väl fortfarande måttet? Men där kostar det ju också..

  2. Mulle

    Mmmmmm Zaika är finemang, en lite högre nivå än Magarani, men Maharani är ju grymt bra också, och lite mer överkomligt till vardags, så ska vi säga vardagsmiddagar på Maharani o söndagsmiddag på Zaika?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *