Organisera min epost

av | maj 24, 2009

Behöver komma på ett bra sätt att organisera min e-post (imap) brevlåda.

Jag läser mail ofta. Ibland har jag kommit på mig själv att  säga till andra att de når mig lättare genom att e-posta mig än mobiltelefonen.

Efterssom det är min huvudsakliga kommunikationsväg så är det viktigt för mig att jag kan hitta snabbt i brevlådan och att den är organiserad.

Läser mail på flera olika sätt.

  • På min desktop genom thunderbird.
  • På internet genom roundcube webmail
  • På shellet genom mutt
  • På min bärbara  genom mail.app

Hierarkiska folders/mappar – inge bra alls

Har spenderat flera års tid på att skapa hiearkiska folders/mappar både efter avsändare och ärendet.  I början filtrerade jag i thunderibird ner i de olika mapparna. Även Sent Mails sorterade jag ner i mapparna för jag förstod inte varför de skulle skiljas åt och placeras i en och samma Sent Items låda. Då skulle man ju inte ha koll på sina egna mails som man skickat.

Upptäckte att det fungerar inte att bara filtrera på klientsidan med thunderbird. Det måste sorteras serverside med sieve eller liknande..  folder/mapp systemet fungerar heller inte eftersom det blev svårt att söka och följa diskussioner mellan olika folders.. så tog bort autofiltreringen i thunderbird och kopierar nu manuellt in mailsen på rätt ställe..   urk..

Tags

Nu är jag inne på tags.. dvs, att sätta tagga mailsen..  samma system  som gmail.. imap stöder tydligen det även om alla klienter inte har stöd för det.. t.ex mail.app verkar inte stöda custom tags… eller?

Använda spamfilter för att tagga automatiskt

Helst skulle jag vilja tagga mails manuellt ett tag samtidigt som ett systemfilter.. tex. bayesian filter skulle ”lära” sig mina vanor och sen försöka sig på att tagga mailsen själv.. (ungefär som ett antispam filter gör/DSPAM)

Då kunde jag ha alla mina mails i samma brevlåda, både inkommande och utgående och ha dem nästan automatiskt taggade och fint sökbara..

.. nej.. dags att sova zzZZ.

Kategori: IT Taggar:, , ,

Om Supriya

Jag är en datanerd som tycker om att upptäcka nytt, resa, äta, fiska, gå på konserter, fotografera och vara ute och få frisk luft. Behöver en någorlunda aktiv fritid. Sitter gärna uppe sent med olika projekt, planera resor, programmera, förbättra datasystemet eller något annat. Arbetar som Systemutvecklare på Resource Point AB och just nu uthyrd till Volvo IT. Driver egen firma: mITra data. Spelade gitarr och skrev låtar  i ett pop/rock band när jag var mindre. Läs mer om oss på ketebarbo.frontnet.org.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *