Lutande tornet i Pisa

av | juni 29, 2010

Vi har ett fantastiskt läge i vårt boende. Mitt på piazza dei miracoli som i princip är ingången till området där tornet står.. eller lutar..

Indier..

Vi förvånas över det stora antal ”indier” som finns i området. Hela familjer, studenter, turistgrupper, butikspersonal och den stora mängd gatuförsäljare som tillsammans med afrikaner säljer rolex, väskor och andra ”märkes”varor. Gatuförsäljarna verkar främst prata bengali medans turisterna talar engelska.

Höjdrädsla efter 251 trappsteg

Klockan 20:30 får vi tillstånd att gå upp  men väl uppe får vi gå ytterligare trappsteg för att nå absoluta toppen. Höjdrädslan är påtaglig och jag får tvinga mig att titta mot horisonten eller ner på golvet. Det finns ingen trygg väggsida att luta sig tillbaks mot utan det stupar rätt ner på insidan också. (dock bara några meter, men det räcker för mig)

De andra byggnaderna i området får inte alls lika mycket uppmärksamhet trots att de egentligen ser mer märkvärdiga ut fysiskt.

Midsommarmat

Vi avslutar kvällen med varsin Mc Royal deluxe på McDonalds. Ganska dumt egentligen, men vi orkade inte något annat och mcdonalds låg precis utanför.

Kategori: resor status Taggar:, , ,

Om Supriya

Jag är en datanerd som tycker om att upptäcka nytt, resa, äta, fiska, gå på konserter, fotografera och vara ute och få frisk luft. Behöver en någorlunda aktiv fritid. Sitter gärna uppe sent med olika projekt, planera resor, programmera, förbättra datasystemet eller något annat. Arbetar som Systemutvecklare på Resource Point AB och just nu uthyrd till Volvo IT. Driver egen firma: mITra data. Spelade gitarr och skrev låtar  i ett pop/rock band när jag var mindre. Läs mer om oss på ketebarbo.frontnet.org.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *