Dagstur till makalösa Florens

av | juni 30, 2010

Pisa och Lucca i all ära, men den storslagna portfölj av historik som Florens (eller Firenze) direkt kan visa i form av uppseendeväckande antika verk och referenser på gator och torg fick oss helt enkelt att tappa hakan.

Men först några viktiga punkter som jag måste nöta in i huvudet på mig själv:

Lektion #1: alltid karta i italienska städer!
Lektion #2: bra sandaler.
Lektion #3: drick vatten, mer än ofta!
Lektion #4: vissa ställen behöver mer än en dagstur.

Vi anlände till Firenze Santa Maria Novella med trenitalias tåg. Deras automater för att köpa biljetter vid stationerna är smidiga (när de funkar.. och finns). Efter att en taxi chaufför erbjudit oss rundkörning för €60 och att vi avböjt bussturer blev vi rekommenderade (eller snarare nästan beordrade av turistinformationen) att gå till fots.

Vi får en karta + 1 destination. Efter en stunds vandrande kommer vi rätt på den gigantiska katedralen Basilica di Santa Maria del Fiore. Utsmyckningen är med sin frontsida med maria, jesusbarnet samt de tolv lärjungarna helt makalös. Dock kan byggnaden behöva tvättas något.

Vi går runt på torget Piazza della Signoria och tittar på väggmålningar i kupolerna i Palazzo Vecchio. Utanför står en kopia av michelangelos david statyn. På torget finns utomhus museet Loggia dei Lanzi med bl.a. statyn Perseus with the Head of Medusa.

Vi går över ponte vechhio (som på många vis liknar rialto-bron i venedig). Vi kan inte undgå att se alla lås som folk satt fast överallt och når till slut Palazzo Pitti. Vi går härifrån och når Basilica di Santa Croce som är ytterligare en övermäktig kyrka. Vi upplever ett stort antal konstverk och bl.a. michelangelo & galileo galilei’s gravmonument.

Kategori: resor status Taggar:, ,

Om Supriya

Jag är en datanerd som tycker om att upptäcka nytt, resa, äta, fiska, gå på konserter, fotografera och vara ute och få frisk luft. Behöver en någorlunda aktiv fritid. Sitter gärna uppe sent med olika projekt, planera resor, programmera, förbättra datasystemet eller något annat. Arbetar som Systemutvecklare på Resource Point AB och just nu uthyrd till Volvo IT. Driver egen firma: mITra data. Spelade gitarr och skrev låtar  i ett pop/rock band när jag var mindre. Läs mer om oss på ketebarbo.frontnet.org.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *