Teneriffa

av | juli 19, 2010

Vi spiller ingen tid. Några timmar efter ledighetsförklaringen lyfter vi från säve lantgård och spenderar ytterligare en timme på (den överdrivna) säkerhetskontrollen i fort stansted innan vi sover över i ett kyligt London för att hinna med morgonflyget till Teneriffa.

Vi ignorerar främsta turistdestinationen las americas och tar en grön titsa buss till puerto de la cruz. Ett bono bonus kort fungerar ungefär som västtrafiks tidigare 100-kort och finns i beloppen €12 eller €30. För 2 vuxna + 1 barn kostar resan ca €20. (det finns en liten butik precis på andra sidan burger king på flygplatsen som säljer dessa kort)


View Larger Map

En konstig sak är att restbeloppen på ett kort inte går att kombinera med ett nytt kort. Dvs, om man har €10 kvar på kortet och resan kostar €12 så får man betala €2 kontant fastän man har ett kort till.

Temperaturmätarna längs vägen visar olika, mellan 25C till 40C. Det känns snarare mot det förstnämnda och det blåser kalla vindar. Man ryser och huttrar. Skulle det inte vara varmt här?

Hotellets personal välkomnar med ett glas champagne och en fantastisk utsikt över playa martinez. Stranden ligger alldeles framför hotellet och bara några hundratals meter från saltvatten bassängerna lago martinez. Stranden har svart vulkansand och vi ser att vågorna är höga.

Bota huvudvärk med spa

Arbetetsveckan och den minimala sömnen de senaste dagarna gör sig påmind och huvudvärken är ett faktum. Vi beslutar att slå ett par flugor i en smäll och besöker hotellets spa-anläggning på toppvåningen. Med fina reklambilder med en ensam tjej i en jacuzzi med tända värmeljus framför en panoramautsikt mot ett öppet hav lockas vi upp till en ganska simpel men fräsch anläggning. I princip en stor simbassäng med flera stationer och inbyggt bubbelbad. På andra sidan finns en ång och torrbastu. Flera stationer fungerar inte och bubbelbadet (jaccuzin) håller samma temperatur som resten av bassängen.

Kvällsbuffen kräver att män ska bära långbyxor. Får inte komma in, men second manager Estelle springer ner till tvättstugan och hämtar upp sprillans nya finbyxor från som jag kan låna.

Buffén är stor. fisk, lamm, kött, salladet, grönsaker, glass, tårtor, frukt m.m. Det finns nog ingen som går hungrig härifrån.

Kategori: resor Taggar:, , ,

Om Supriya

Jag är en datanerd som tycker om att upptäcka nytt, resa, äta, fiska, gå på konserter, fotografera och vara ute och få frisk luft. Behöver en någorlunda aktiv fritid. Sitter gärna uppe sent med olika projekt, planera resor, programmera, förbättra datasystemet eller något annat. Arbetar som Systemutvecklare på Resource Point AB och just nu uthyrd till Volvo IT. Driver egen firma: mITra data. Spelade gitarr och skrev låtar  i ett pop/rock band när jag var mindre. Läs mer om oss på ketebarbo.frontnet.org.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *