Loro Parque

av | juli 22, 2010

Överallt rekommenderas ett besök till loro parque och efter vårt besök där förstår jag varför. Det är en vacker och extremt välskött park och den förhållandevis dyra entréavgiften innehåller mycket i sitt pris. Läs mer om parken här.

Listan över djuren i parken kanske inte imponerar så värst mycket, de flesta har vi sett innan, men det är hur de har byggt upp miljön kring dem som är parkens storhet.

Pingvinerna i den mäktiga is-arena i vilket man på rullband upplever deras mörker under vintern är snyggt.

Man imponeras av naturen, kaktusarna, träden, smådjuren som kryper omkring bland buskar och av hur skötarna pedantiskt klippt gräset inne hos gorillan, tigern, alligatorn eller under träden. Man har inte lämnat en milimeter åt slumpen.

Sjölejonens show var suveränt bra, men späckhuggarnas, delfinernas och papegojornas shower kunde vart mer ändå. De flesta nummer går ut på att visa hur väldresserade djuren är. Jag hade gärna sett att de fokuserade mer på att visa djurens egna förmågor. T.ex snabbhet, hoppförmåga, intelligens.

De e inga smådjur de där späckhuggarna. Plaskar rätt bra när de landar i vattnet och de kan också skyffla ansenliga mängder vatten ut på publiken.

Dock är det papegojorna som har huvudrollen i den här parken.

Kategori: natur resor Taggar:

Om Supriya

Jag är en datanerd som tycker om att upptäcka nytt, resa, äta, fiska, gå på konserter, fotografera och vara ute och få frisk luft. Behöver en någorlunda aktiv fritid. Sitter gärna uppe sent med olika projekt, planera resor, programmera, förbättra datasystemet eller något annat. Arbetar som Systemutvecklare på Resource Point AB och just nu uthyrd till Volvo IT. Driver egen firma: mITra data. Spelade gitarr och skrev låtar  i ett pop/rock band när jag var mindre. Läs mer om oss på ketebarbo.frontnet.org.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *