Midsommar bland höga berg, sill och indisk mat

av | juni 24, 2012

Helt spontant lämnade vi göteborg bara några timmar efter arbetsdagen var slut.
Egentligen ett stort misstag då E6an norrut var knökfull.

Sent på kvällen anlände vi till Oslo där vi frågade oss fram til Maridalsvei och ps:hotell. Ett par svenskar som arbetade där visade oss till det fräscha rummet. Efter en god natt och en härlig hotellfrukost var vi var genast i färd med att åka längs väg 7 förbi honefoss, gol, och sedan på väg 50 upp mot aurland.

Vi märkte tydligt hur landskapet förändrades och hamnade så småningom i ett vinterlanskap. Att på själva midsommarafton åka i ett kallt snölandskap var märkvärdigt. Temperaturen låg runt 7-8 grader. En stund senare in bland massor med smala tunnlar och ut i ett grönt fjordlandskap.

Väl framme i Flåm bodde vi på ett pensionat med panoramavy över sognefjorden. Det var ganska tomt på folk, och det började bli sent. Vi rekommenderades dock ändå att ta sista tågfärden med flåmbanan upp till myrdal eftersom det skulle komma ett kryssningsfartyg imorgon.

Tågbanan var jättevacker och fin, även muséet med historiken kring banan. men rent naturmässigt kändes den onödig eftersom vi hade bilat på väg 50 (och den senare Snøvegen till laerdal) redan bjudit på det mesta. Tågbanan var dessutom exceptionellt dyr.

I Oslo besökte vi än en gång grønland för att handla lite indiska sötsaker och äta på indisk restaurang.
Hela omrodet har förändrats ordentligt genom åren vi har varit här. De indiska influencerna har mer eller mindre försvunnit och det är mer afrikaner i omlopp nu. Vi var ganska missnöjda med restaurangen då vi hade sett fram emot lite färgstark indisk mat. Det hela smakade göteborg-indisk lunchmat – och nästan inte ens det.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *