Nu ar jag kungen!

av | januari 28, 2009

Antligen kanner jag kontroll over indien.

Forsaljare far raka nej svar av mig och jag vet at jag kan inte lita pa nagon som kommer fram till mig. Det ar jag som maste soka upp det jag vill ha sjalv.

I don’t want your stupid oranges!

En apelsin forsaljare blockerade vagen till bussen for mig nar det var 2 minuter kvar. Jag ville inte ha hans korg med apelsiner men sa skalade han upp en och bad mig smaka pa den. Dum som jag var gjorde jag det. How much fragade jag. 15 rupies, svarade han. Jag gav honom 20 rupier.. For all? No, 70 rupies for all, sa han.

No, sa jag. Da borjade han be.. Pleease sa han, och blockerade min vag in i bussen annu mer. Busschauforen sa till mig att jag maste hoppa in.

Da tappade jag humoret. Det var forsta gangen jag tappat humoret i indien.

I don’t want your stupid oranges, why are you selling them to me, i dont want them? skrek jag till honom. Halva bussen stirrade ut genom fonstrena. Sedan slange jag den oppnade apelsinen tillbaks ner i korgen. Give me my money back. Han gav mig 10 rupier tillbaks.

Jag satte mig ner langt bak i bussen och lugnade ner mig. Jag tyckte lite synd om honom, men samtidigt maste han ju fatta och han kan inte blockera vagen in till bussen sadar.

Han knackade pa fonstret. Vad ville han nu. Jag oppnade fonstret och strackte ut 5 rupier. Han ville inte ha dem. Han gav mig min oppnade apelsin.

Nu har jag kontrollen

I kannyakumari var det mycket trevligt. Samma festliga kansla som i munnar. Jag vill aka hit igen. Ett omrade som man kan greppa med mycket glada inder som turistar.

ac luxuary suiteNar jag hoppade av bussen hopade sig folk for att erbjuda mig cheap hotels. Jag valde att folja med en kille. Han tog mig till ett lagstandard stalle som kostade 200 rupies per natt. Han ville att jag skulle skriva pa men jag bad att fa titta pa rummet. Hyfsat rum. Indisk toalett (hal i golvet) och smutsigt. Nej tack. Nasta.

Jag tror han blev lite forvanad men han tog mig till nasta. How much does room cost. Just me, no A/C. Jag blev visad ett rum for 500 rupies. Men stamningen i stan sa att jag skulle ha det riktigt bra har. Nej tack. Nasta.

Han tog mig till det finaste hotellet som lag precis langst ute vid havet. Just me, no A/C.

Sorry sir, we have no rooms.

En lyxig svit

Nastan lite uppgiven tog han mig till hotellet som lag brevid. Det hade inte alls lika mycket reklam och sag lite slitet ut utifran.

De hade inga non a/c rum men daremot ett med a/c. How much, fragade jag. 1000 rupies per night. Ok, show me the room, sa jag.

De tog mig till 4:e vaningen och ett av hotellets sviter. Det hade vardagsrum med tv och soffa + sovrum tva sangar + 2 balkonger (ett mot havet) + mkt frasch toalett samt a/c och flaktar. Mycket mycket fint. Hur kunde jag tacka nej. Borja nu inte rakna svenska pengar! for da tanker du fel! Rummet kostade 1000 rupier. Jag tror de egentligen inte hade nagra fler a/c rum kvar och ville fylla ut sviten. Jag hade tur och fick rummet. Det angrar jag inte en sekund.

internet cafe mannenDen läskiga killen

Ganska snabbt tappade jag min kungstatus.

Igar nar jag skrev om madurai sa pratade jag med agaren till internet cafet efterat. Han verkade mycket trevlig och stallde fragor om mig och min resa. Han fragade om han fick titta pa min kamera (manga som har velat titta pa den) och vad den kostade. Han undrade var jag bodde och vad jag betalade. Han undrade vad det var for marke pa min klocka. Han undrade var jag varit och vart jag var pa vag. Han ville veta allt om mig och vad jag gjorde har sjalv.

Det borjade nar jag skulle registrera mig, da man maste ange passnummer, innan man utnyttjar internet. Jag hade inte med mig passet och han sa, give me any number passport number or card number. Jag tankte inte pa att han sa card number har… (menade han VISA kortet?? helt galen)

Nar jag inte kom ihag namnet pa hotellet jag bodde pa sa han att jag skulle visa honom hotell nyckeln, for det star pa den. Sen nar han tittade pa min kamera borjade han ga igenom alla mina privata bilder, en efter en och stalla fragor om min resa. Jag har ju inget att dolja direkt.. sa jag lat honom gora detta. Han tittade speciellt noga pa vilka stallen jag varit pa och bilderna pa sviten jag bodde i.

Jag tror han ville salja pa mig nagot, men inte kom pa nagot att salja till mig. Delvis for att jag redan gjort det mesta, alla turer och sant i narheten, och delvis for att min hotell-deal var sa grym att han inte kunde matcha det.

Kannyakumari, bästa stallet!

Men, nar jag kom hem(till hotellet) borjade det krypa i magen pa mig.
Vad ville han egentligen??

Annars hade jag en mycket trevlig upplevelse har. Det finns tempel, gatorna fyllda med liv och mat. Det finns akvarium och lekplatser. Mycket ungdomar och vuxna familjer.

Det finns ocksa gandhi memorial och forstass huvudattraktionerna de tre haven som mots (indiska oceanen, arabiska havet och bengaliska viken) och templet. Man kan uppleva fantastisk solnedgang och manupgang samtidigt.

Världens godaste mat

kanyaHotellet serverade mat som var tva av mina basta matupplevelser nagonsin igen.

* Gobi manchurian + chapatis

Helt underbart gott. Jag ville ha nagot att ata infor kvallen och for bara Rs 100 kom de upp till mitt rum med varldens godaste kvallsmat. Gobi, dvs blomkal hade en mening. I den svenska maten kanns den bara som gronsak.. en bisak, men den var hojdpunkten i den har blandningen. Man kan fa manchurianen som Alo (potatis), Gobi (blomkal), Fisk, Chicken eller Mutter (lamm). Jag sager det igen. Varfor ska man ata kott??

* South indian lunch

Som om gardagens matupplevelse inte var nog. Bussen till Kovalam skulle ga kl 14.00 sa jag tar en lunch innan tankte jag. Bestallde en sydindisk lunch for 85 rupier. (thali)  Inte viste jag att det skulle ta en timme och att han sedan kom upp med den godaste (och storsta) lunch jag atit. Se bara bilden. Jag at sa mcket jag kunde, men hade halva tallrken kvar.

Har ar nagra av de saker jag kunde identifiera:

  • 1 st brod (roti/naan?)
  • 1 st stor skal med biryani ris?
  • 1 st stor skal med vanligt ris
  • 1 skal med farsk styckad ananas
  • 1 skal med paneer masala
  • 1 skal med efterratt (ska be mohua identifiera)
  • 1 skal med doi, eller filmjolk (delikatess)
  • .. ska fylla pa senare..

Egentligen skulle jag stannat har 2 natter, men jag inser att min tid borjar narma sig slutet. For att vara pa sakra sidan valde jag att lamna mitt palats och ta mig till kovalam beach utanfor trivandrum.

Dar ska jag spendera mina sista semesterdagar. Urk o bla.. konstigt att man tanka sa om en semesterort…

Kategori: generellt Taggar:

Om Supriya

Jag är en datanerd som tycker om att upptäcka nytt, resa, äta, fiska, gå på konserter, fotografera och vara ute och få frisk luft. Behöver en någorlunda aktiv fritid. Sitter gärna uppe sent med olika projekt, planera resor, programmera, förbättra datasystemet eller något annat. Arbetar som Systemutvecklare på Resource Point AB och just nu uthyrd till Volvo IT. Driver egen firma: mITra data. Spelade gitarr och skrev låtar  i ett pop/rock band när jag var mindre. Läs mer om oss på ketebarbo.frontnet.org.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *