Jättegott!! eller väldigt hungrig

av | juni 19, 2009

Dag 1 – Juni 18 – Göteborg – Strömstad – Sandefjord – [Oslo] Torp – [Frankfurt] Hahn –  Frankfurt

Världens sämsta väder

Dagen före midsommar. Vi går upp tidigare än tidigast och sätter oss i den fullpackade bilen ut på E6:an norrut. Tält, grill, resväskor, GPS. Det regnar. Det ösregnar. Göteborg har världens sämsta väder. Skönt att sticka ifrån det!

Efter 2 timmars färd når vi Strömstad och färjeläget. Brrrr. Kyligt. Det regnar fortfarande och det är bara 10 plusgrader. Bilens fönster immar igen medans vi väntar på båten.

Familjefar vann 3000

Vi beställer 2 rostbiffmackor + en kopp kaffe. Pris: 119 NOK eller 145 SEK. En familjefar säger till sin fru att ingen ska röra den enarmade banditen. Han springer iväg till informationen medans maskinen tickar upp vinsten på 3000 NOK.

Det blåser ordentligt. Vågorna är höga och båten gungar. Vissa mår dåligt och nästan ligger på borden medans andra ser helt oberörda ut. Till slut söker vi upp den stabilaste platsen på båten, och försöker ”glömma” obehaget genom att spela på banditerna. Det går inte. Efter ”toabesök” är det nästan retsamt när kapten meddelar ”hoppas ni har haft en trevlig resa”. Biljetterna för 1bil + 5 pers kostade 175 NOK, vilket var ett bra pris tycker jag.

Sandefjord är vackert

Solen tittar fram mellan molnen. Det blir så vackert när solen glittrar mot vattnet och lyser mot husen längs med kusten in mot Sandefjord. Vi passar på att glassa lite på bryggorna i Sandefjord innan charles i GPSen guidar oss vidare mot Sandefjord Torp Lufthavn strax utanför stan.

Fyra timmar före avgång är vi på plats klara och färdiga. Att jämföra flygplatsen med säve ska jag väl knappast gå in på. Många bilar står parkerade. Flygplatserna måste tjäna massor med pengar på parkering.

Flyger RyanAir från Oslo/Torp till Frankfurt/Hahn. Molnen är tjocka som duntäcken hela vägen .. och vädret blir bara sämre och sämre.. blää.  Bussen (Bohr Omnibus) tar oss från flygplatsen till city på 1 timme och 45 minuter.

Fri minibar

Vi checkar in på hotell excelsior alldeles vid järnvägsstationen. Efter en lång dag känns det skönt när receptionisten hälsar oss välkommna med ett jätteleende och berättar att allt i minibaren är gratis. Även internet caféet nere i foajen är gratis och uppe i rummet. Och så förstås frukost buffen kl 6-11 imorgon bitti. Rummet är fräscht och fint. I minibaren finns flera juice, läsk, öl och vatten.

Hungriga ger vi oss ut på gatorna och hittar en kinakrog. De serverar en av de godaste nasigoreng och biffrätter vi ätit på länge. Till det en god färsk öl. Jag vet inte om jag bara var jättehungrig eller om det faktiskt var så gott.

I alla fall var det en bra start på SEMESTERN!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *