Double Special Chicken Cheese

av | juni 22, 2009

Day 3 – 5, Juni 20 – 22, Kuala Lumpur

Vi landar i Kuala Lumpur också gigantiska flygplats. Vi får gå en bit och sedan ta airrail till nästa terminal för att få ut vårt bagage.. men innan det måste vi fylla i:

  • Immigration dokument..
    en per person.. vanliga frågor om vad jag har för ärende i landet, vart jag ska bo osv.. men också om jag har vistats i landet tidigare. det står också med röd text att det straffas med döden om man försöker få med droger ut ur landet.
     
  • Health declaration
    där jag skriver på att jag inte kommer ifrån något av WHO deklarerat pandemi-utsatt land angående H1N1.

Svininfluensan H1N1

H1N1 epidemen tas mycket allvarligt här.  Nästan alla som arbetar har vita masker på sig och man känner sig verkligen som en alien/främling. Man får följa vissa vägar, lite beroende på var man ankom ifrån och får fylla i dokument och de kollar ens kroppstemperatur.

Nya i Kuala Lumpur

Vi ser vilsna ut och jag spanar efter lite priser för att få en prisindikation på vad det bör kosta att ta sig in till stan och vårt hotell.  Går genom den gröna utgången och visst står de där och försöker locka oss.. Det finns ett express tåg in till stan..som kostar ca 75 MYR per person..   De har en taxi-tjänst som de kallar budget-taxi. Verkar som alla taxi-förfrågningar ska gå genom dem.

Vi får en svart taxi. Dvs en limo. Den kör oss längs den nya tullbelagda motorvägen (1 år gammal) förbi palm-träd och cyberjava mot Kuala Lumpur centrum där dubbeltornen från Petrona reser sig vid horisonten.

Bokade fel månad

Det visar sig att jag klantat mig ordentligt och bokat fel datum på hotellet. Jag hade bokat i juli månad istället fö juni. Hur kunde jag va så dum?!?  Bläh. I alla fall så har de rum nu också så vi får ett rum ändå. Rummet har nummer 2514 vilket visar sig vara våning 25, ett hörnrum med panorama-utsikt mot petrona towers. Helt OK faktiskt 🙂

Det finns en pool och ett gym på våning 4. Hälso spa på våning 5 och någon restaurang på våning 26-28. Rummet håller hög standard och vi vänder soffan ut mot panorama fönstret och bara trivs.

Pavillon

Efter en efterlängtad dusch tar vi oss ut på gatorna bara för att upptäcka och känna läget.

Taxi chaufförerna är på oss direkt men vi vill bara gå lite, så de visar oss vägen till närmaste shoppingcentret som heter Pavillon. Ett enormt komplex med massor av lyx-märkesvaror för förståss dyra priser. De har en kampanj för BMW just nu och folk verkar helt galna i att öpnna och känna på de BMW’s som är utställda längs med golvet. En annan går omkring med en handduk och torkar bort fingeravtryck och annat på glasrutorna.

I bottenvåningen finns en dedikerad food-court som är helt grym. Hur många restauranger som helst och vi börjar inse att mat och dryck är ruskigt billigt. Efter maten äter vi varsin sockerfri och ”tillsats-” fri glass (hur de nu lyckats med det) som är supergod. Man känner mangobitar och hallonbitar i glassen.

Mätta beger vi oss nu mot de två tvillingtornen. Petrona towers. Det är höga och tornen är upplysta hela vägen. De blir rätt imponerande. Under tornen finns SURIA KLCC shoppingcenter som ser inifrån nästan identisk ut som pavillon och lika gigantiskt.

Double Special Chicken Cheese
Double special chicken cheese

Vi köper ett smycke till Shaoli och går sedan bakom huset där det finns en park man kan sitta och ta det lugnt vid vattnet. På vägen tillbaks till hotellet stannar vi vid ett gatustånd och beställer varsin Double Special Chicken Cheese hamburgare. En livsfarlig kyckling burgare med dubbla lager ost som är inbakade i stekta ägg och bröd. Folk gillar ägg här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *