Shopping i Kuala Lumpur

av | juni 22, 2009

Dag 3-5, 20-22 juni, Kuala Lumpur

Knack knack knack.. klockan är redan 11, det måste vara städaren. Vi missade frukosten med 20 minuter, men det spelar egentligen ingen roll då den inte ingår. Vi lämnar lite tvätt i en påse och beger oss åt andra hållet till Berjaya Time Square.

Shoppingcenter med bergochdalbana

Berjaya TIme Square är ett shopping komplex som till skillnad från Pavillon och KLCC är inriktat på vanliga butiker. Komplexet är helt gigantiskt och inrymmer bl.a. en nöjespark med asiens största inomhus bergochdalbana och en 30 banors bowling hall.

Läs mer här.

Nasi Lemak

Vi testar en malaysisk specialité till lunch. Nasi Lemak som kostar 3 ringitt per person och innehåller rostade jordnötter, torkad anjovis, skivad gurka, kokt ägg och en sås. Den var väl sådär och inte speciellt mättande, men glada över att ha provat rätten så ger vi oss på de fruktstånden på andra sidan för varsin nypressad mangojuice. Det är väldigt billigt med mat i Malaysia.

Doctor Fish / Fish SPADoctor Fish / Fish-spa

På våning 6 så har de en liten fish-spa anläggning för 20 ringitt per halvtimme. Där har de akvarium fulla med malar som man kan stoppa ner sina fötter i och låta dem  suga bort döda hudceller. haha.. vad det kittlar. Ett 20 tal malar arbetar ivrigt på min högra fot. Det tar väl en 20 minuter nästan innan jag vågar få i båda fötterna och kan slappna av och börja njuta av det. Fötterna känns helt lena efteråt och man märker hur fiskarna tappar intresset för mina fötter efter ett tag. Speciellt när nya ”färska” fötter kommer in, som shaolis och mohuas.

Läs mer om behandlingen här

Vi tycker mycket om time square och kommer definitivt besöka det igen.

KL Tower

Med monorailen (som går på stolpar)  åker vi för ca 2 ringitt per person till Menara KL Tower som är världens femte högsta torn. Vi njuter av utsikten som främst består av Kuala Lumpurs alla skyskrapor och dricker sedan en jättegod kall drink när vi kommer ner. Det regnar och vattnet i princip öser ner. Vi hade tänkt att gå härifrån till China Town men  vi avvaktar och tar bussen ner från kullen som tornet står på.

Läs mer om <a href=”http://en.wikipedia.org/wiki/Kuala_Lumpur_Tower”>KL Tower</a>.

China Town och ökända Petaling Street

Det är ganska lätt att se när man kommit in i china town då stadsbilden förändras en del. Det är nog lika lätt för dem att se att vi är turister. Med hjälp av en karta försöker vi leta oss fram till Petaling street. Vi går under mono-railen några gånger och passerar ett indiskt område som vi ska titta närmare på senare. Vi passerar en Mc Donalds och lite skyltar visar oss vägen fram till destinationen.

Mc Donalds verkar ha en del annorlunda affärsidéer i KL. Bl.a. har de utkörning med cykelbud och gatustånd som säljer fruktjuicer och sånt.

Shopping i China TownPetaling Street är i princip en lång gata som man satt ett tak på. Längs gatan i trånga gångar går man förbi de små stånden som säljer klockor, väskor, plånböcker, solglasögon, skor, filmer, parfymer från lyx-märken som gucci, rolex, omega, puma, adidas m.fl. Frågar man vad något kostar börjar de gärna någonstans mellan 130-180 ringitt. Pruta Pruta Pruta!!!

Det finns olika nivåer på kopiorna, och då olika prissättning. När vi prutar så klagar försäljarna och berättar historier om vad det kostar att ha ett stånd i området. Några säger att de måste tjäna något på det här. Vissa blir arga, men när vi går därifrån  sänker de sig själva och ju längre vi går desto mer sänker de sig själva. Man hör hur de ropar efter en på långt avstånd. Efter försäljningen ser de ändå helt  nöjda ut.. (!!)

Att undersöka prisnivåerna först i Times Square och Sungei Wan Plaza är helt klart att rekommendera innan man ger sig i kast med gatuförsäljare.

En snabbis in på KFC för att fly verkligheten en sekund.. och sen in
på central market som har mer handarbeten och kulturella saker.

Läs mer om Petaling Street <a href=”http://en.wikipedia.org/wiki/Petaling_Street”>här</a>

Shopping i Kuala Lumpur är extremt bra. Utbudet av västerländska varor, hälsotänkandet och prisnivåerna gör att jag tycker de är långt före oss i göteborg – vilket bara känns löjligt att jämföra med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *