Choklad och Leffe i Bryssel

av | april 6, 2010

Åhh efter en lång period med höst, jul/nyår m.fl. så var det riktigt skönt att komma bort igen. Vi flög ner till bryssel, dvs belgien, där vi hittade vi grymt bra hotellerbjudanden i samband med påskhelgen och tillsammans med ryanairs fantastiska flygpriser från nya flygplatsen rygge i norge hade vi en super-påsk i chokladlandet.

Sådant land, sådant pris, sådant ställe

Det är alltid spännande att se vad det är för hotellrum man har bokat. Det rummet vi fick i belgien var helt fantastiskt. Det var en svit för 4, högst upp i huset med antika möbler, eget kök, egen ingång, balkong, lyxutrustat till och med med egen tvättmaskin. Den låg 100 meter från kända Manneken Pis och alldeles intill grand place. dvs det stora torget som är en underbar upplevelse med sina byggnader. Helt otroligt att man i en sådan stad kan få ett sådant ställe till ett sådant pris.

Maneken Pis

Bara att strosa omkring i smågatorna i och i anknytning till grand place hade räckt. Men vi besökte mäktiga Atomium samt eu-parlamenten. (place de luxmebourg) Vi tittade också på den lilla manneken pis som är bryssels kända symbol och vi lärde oss navigera i tunnelbane systemet.

Men framförallt njöt vi av mat och godsakerna..  choklad från flera märken, vi åt på restaurang mystiq som inte var speciellt mystiskt. Vi åt en kväll på indisk restaurang. Till maten njöt vi av Leffe som visade sig vara ett mycket gott belgiskt öl.

Kategori: resor Taggar:, , ,

Om Supriya

Jag är en datanerd som tycker om att upptäcka nytt, resa, äta, fiska, gå på konserter, fotografera och vara ute och få frisk luft. Behöver en någorlunda aktiv fritid. Sitter gärna uppe sent med olika projekt, planera resor, programmera, förbättra datasystemet eller något annat. Arbetar som Systemutvecklare på Resource Point AB och just nu uthyrd till Volvo IT. Driver egen firma: mITra data. Spelade gitarr och skrev låtar  i ett pop/rock band när jag var mindre. Läs mer om oss på ketebarbo.frontnet.org.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *