Alla transportmedel på 12 timmar

av | maj 14, 2010

Idag har vi åkt alla med alla möjliga transportmedel.

  1. 3 timmar bil (gbg-moss)
  2. 3 timmar flyg (moss-treviso)
  3. 10 min buss (treviso-treviso stn)
  4. 35 min tåg (treviso-venezia)
  5. 30 min kanalbåt (venezia- giardini)

och så är vi äntligen framme i Venedig.

Regn och rusk men vackert så det slår ändå. Medelhavsvattnet i kanalerna lyser grönt och glimmrar när solen tidvis tittar fram. Fullt liv både i kanaler och på land. Afrikaner säljer väskor och indier paraplyer. Väldigt turistigt. Alla båtar är fyllda med turistgrupper.

Vi letar oss genom Venedigs snår av gränder och små gator och en leende äldre dam visar oss till slut vägen till vår bed&breakfast.

Utsvultna handlar vi italienskt bröd med mozzarella och tomat. €3/st är helt okej då vi förväntat oss högre pris efter guidböckernas alla varningar.

Venedig ska vara dyrt. Äckligt dyrt. Vi får se. Somnar djupt efter den goda mackan. Klockan är 15:00.

Solen lyser!! Vi bor i en lång trång gränd (calle corera). Alla gränder heter något med calle. Vissa verkar läskiga att gå in i. Vår gränd är lite luftigare. Vi hör klart och tydligt vad som händer utanför fönstret. En dam går förbi i högklackat. Vår husvärd har en skrikande baby. Grannarna har satt upp en tvättlina och har en lång diskussion. En kyrkklocka sjunger ut sin sång. Allt vanligt liv och ljud ekas och förstoras 50ggr i gränden. Men det är en fantastisk känsla att vara så nära omgivningen.

Fast nu måste vi ut innan vi missar allt .. sitta här och knappra på telefonen känns helt fel.. men ändå rätt

Kategori: resor Taggar:, , , , , ,

Om Supriya

Jag är en datanerd som tycker om att upptäcka nytt, resa, äta, fiska, gå på konserter, fotografera och vara ute och få frisk luft. Behöver en någorlunda aktiv fritid. Sitter gärna uppe sent med olika projekt, planera resor, programmera, förbättra datasystemet eller något annat. Arbetar som Systemutvecklare på Resource Point AB och just nu uthyrd till Volvo IT. Driver egen firma: mITra data. Spelade gitarr och skrev låtar  i ett pop/rock band när jag var mindre. Läs mer om oss på ketebarbo.frontnet.org.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *