Turistigt, men underbart vackert

av | maj 15, 2010

Zzzing zzzing ziiing. Det är fredag och klockan är 05:45. Attans! hade jag glömt att stänga av väckarklockan.

Klockan är runt 10. Husvärdinnan (ciprea, som uttalar sitt namn som mitt) är i full gång med att laga och servera gästerna frukost. Hon är pratglad och berättar gärna om sin bakgrund och kokar oss var sitt ägg. Till frukosten får vi nybakat italienskt bröd, smör, yoghurt, marmelader, kaffe/te, flingor m.m. Det känns komplett och vi går ut på gatorna utvilade och mätta.

Idag har vi tur, vädret är tiptopp, solen lyser, himlen är blå.

Vi tar en tur längs canal grande med publika transportmedel. Kanalen är överfull med horder av turister, båtar, taxibåtar, gondoler och frakt av olika saker. Det ser inte särskilt romantiskt ut när dessa trängs i gränderna. Jag är glad att vi åkte vår gondoltur igår kväll. Vi hade kanalerna för oss själva, vattnet var lugnt och det var tyst och stilla.

Vi går i trängseln kring rialtobron och finner modebutiker som louise vitton, dolce & gabbana, gucci & versace, ferrari m.fl. Det är extremt turistigt och jag undrar om inte mer än 95% av alla är turister eller inom turistnäringen. Stora turistgrupper från Indien och Kina leds av guider kring san Marco platsen. En dam drar på sig mycket uppmärksamhet som nygift utanför san Marco basilikan.

Glassförsäljarna på torget pratar både otevligt och nästan elakt mot kunder och föser bort shaolis händer när hon pekar ut de smaker hon vill ha. En vakt vill se kvitto från glasscafeet, annars får vi inte sitta på stolarna på torget.

Shaoli mår inte så bra efter pizza & glass. Efter lite vila vid kajkanten och efter mycket dricksvatten mår hon bättre.

Den känns mest skönt att röra sig i vår egen del av staden. Priserna är mer humana, stämningen mer naturlig även om det fortfarande rör sig om turistområde.

Venedig är makalöst vackert. Både dag som kväll. Man kan inte sluta bländas. Dess rykte är sann.

Vi avslutar kvällen med risotto (med fisk) som är en venetiansk specialitet på vår lokala gata. Men innan dess delar vi på en caprese ( tomat + mozzarella ) som tillsamans med italienskt bröd & grissini med olivolja och balsamico == underbara smaker.

Kategori: resor Taggar:,

Om Supriya

Jag är en datanerd som tycker om att upptäcka nytt, resa, äta, fiska, gå på konserter, fotografera och vara ute och få frisk luft. Behöver en någorlunda aktiv fritid. Sitter gärna uppe sent med olika projekt, planera resor, programmera, förbättra datasystemet eller något annat. Arbetar som Systemutvecklare på Resource Point AB och just nu uthyrd till Volvo IT. Driver egen firma: mITra data. Spelade gitarr och skrev låtar  i ett pop/rock band när jag var mindre. Läs mer om oss på ketebarbo.frontnet.org.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *