Lago Martianez

av | juli 23, 2010

Vi har redan spenderat 2 dagar på teneriffa och änuu inte doppat oss i havet eller lago martianez, havsvatten poolerna som ligger mellan hotellen, huvudstråket och havet. Det fick bli dagens huvudattraktion.

När vi betalt entré till pool området hyr vi ett parasoll och lägger oss på andra sidan bassängerna för att slippa trängseln.

Det är först nu man inser hur stora bassängerna egentligen är. Det känns som att sitta vid en sjö nästan.

Utsikten är jättefin. Bakom oss har vi det öppna blåa havet som pumpar in vågor mot land och stänker upp vatten över de mäktiga murarna in till bassängområdet, och framför oss själva poolen med öar, växter och stadsbilden upp mot de höga bergen som omgärdar hela området med moln som ligger som små tussar halvvägs upp mot toppen. Bakom bergen skymtar vulkanen teide med sin topp.

Omgivningen i parken är palmträd, kaktusar. Bassängen har öar samt tunnlar bland stenarna som man kan utforska. Här är fräscht som överallt annars.

Folket är i huvudsak spansktalande. Det är väldigt få som talar något annat och ännu färre som ser ut att komma någon annanstansifrån. Men vi hörde nog en eller två familjer som var svensktalande.

Det är en bred mix av folk från de allra minsta barn till pensionärer och ungdomar samt nykära par. Många tjejer solar topless och röker. Folk sover, spelar kort, lyssnar på musik, krämar in sig eller läser en bok.

Efter någon timmes solbadande somnar jag. Zzzzzz..

Kategori: resor Taggar:,

Om Supriya

Jag är en datanerd som tycker om att upptäcka nytt, resa, äta, fiska, gå på konserter, fotografera och vara ute och få frisk luft. Behöver en någorlunda aktiv fritid. Sitter gärna uppe sent med olika projekt, planera resor, programmera, förbättra datasystemet eller något annat. Arbetar som Systemutvecklare på Resource Point AB och just nu uthyrd till Volvo IT. Driver egen firma: mITra data. Spelade gitarr och skrev låtar  i ett pop/rock band när jag var mindre. Läs mer om oss på ketebarbo.frontnet.org.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *