Playa de las Teresitas

av | juli 24, 2010

Vi hyrde en bil genom en lokal firma strax utanför hotellet. En vit vw polo med AC. Det första som hände när vi skulle köra ut från garaget var att en annan bil parkerat (gulblinkade) mitt framför ingången så vi inte kunde komma ut. Byggarbetare, gående, personal på bilfirman intresserade sig och rekommenderade oss att tuta. Vi tutade nästan 20 minuter innan ägaren kom och frågade om vi var på väg ut. doh!

Vägen tf-5 från puerto de la cruz mot Santa Cruz är finemang. Trafiken på ön är lite tuff jämfört med den sömniga göteborgstrafiken och man får ta för sig för att komma fram.

Framme i Santa Cruz stannar vi vid ett shoppingcenter där vi kan se ner över havet. Santa Cruz är verkligen en hamnstad och det ser inte så vackert ut med alla kranar och allt vad det är som står i vägen i hamnområdet mot havet.

Vi åker vidare mot San Andres och suveräna playa de las teresitas. En underbar sandstrand. Vattnet är ljuvligt blått och mörkblått och ganska stilla och omgivningen bara perfekt. Ett stort berg med raka klippor omgärdar stranden. Vi lägger oss lite längre bak mellan ett par palmer. I det klara vattnet simmar avlånga vita/genomskinliga fiskar. Vi gräver ner shaoli i den lena, varma sanden och äter våra oliv-salta chips.

Ett minus dock är de tre lastfartygen som står parkerade och blockerar utsikten, ett annat är blåsten som virvlar sand på oss. Men det klarar inte av att påverka upplevelsen av stället och stranden.

En indisk familj badar också. De hjälper sin son att doppa sig i det ”kalla” vattnet. Mamman har full klädseln på sig medans pappan skvätter vatten på dem.

På väg hem noterar vi en stor IKEA. Lidl verkar också populär här.

Visa karta

Kategori: resor status Taggar:,

Om Supriya

Jag är en datanerd som tycker om att upptäcka nytt, resa, äta, fiska, gå på konserter, fotografera och vara ute och få frisk luft. Behöver en någorlunda aktiv fritid. Sitter gärna uppe sent med olika projekt, planera resor, programmera, förbättra datasystemet eller något annat. Arbetar som Systemutvecklare på Resource Point AB och just nu uthyrd till Volvo IT. Driver egen firma: mITra data. Spelade gitarr och skrev låtar  i ett pop/rock band när jag var mindre. Läs mer om oss på ketebarbo.frontnet.org.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *