Si(e)sta dagen

av | juli 27, 2010

Idag är det molnigt och lite göteborgskt grå-trist. Vi äter vår dagliga frukost-buffe och ger oss ut att utforska staden.

Frukost-buffen är den typiska hotell frukost-buffen men mer överdriven. Det står två kockar som tillagar ägg på beställning på det viset man önskar. Det finns ett bord med frukost, ett med olika sorters bröd, ett med smögåspålägg, ett bord med flingor och yoghurts och även ett bord med middagsmaträtter.

Gömda shoppingcenter

Ganska nära hotellet finns ett flertal shopping center som ligger i källarvåningen på byggnaderna. De kan vara svåra att upptäcka så det står ibland någon utanför och lockar in en med olika erbjudanden. Lockbetet är i princip ”same things but much cheaper”. Vi besökte ett sådant idag och där fanns ett 20-30 tal butiker men de flesta hade stängt. Överhuvudtaget i stan drivs butiker, speciellt souvenir, elektronik och parfymbutiker av indier.

Längst in i shoppingcentret sitter en en man och hans fru. De säger att affärerna går dåligt och att de vill flytta hem till indien igen. Vädret har blivit sämre på sistone och turisterna minskat kraftigt. Vi frågar lite om indierna på teneriffa. Frun säger att de flesta är från mumbai eller gujarati. Hon har tydligen släkt som driver affärer i italien också.

Det finns väldigt få turistande indier på teneriffa. De enda vi sett hittils var den indiska familjen som badade på playa de las teresitas. Fast de var nog engelska turister. Resten är arbetande i form av butiksexpediter eller gatuförsäljare.

I alla fall, så blev det en ordentlig shoppingtur idag som slutade med följande inköp:

  • 2 tshirts
  • några gympapåsar
  • en plånbok
  • flera parfymer (billigt här)
  • solglasögon (ett par raybans till mig)
  • flera sandaler, badskor och badbyxor

Parfymer är riktigt billigt här, dessutom verkar det finnas ett oändligt utbud av produkter innehållande aloe-vera. På gatorna säljs kopior av det mesta så man blir lite osäker även när man går in i butikerna.

Kanin

En hel last med charter-turister har anlänt till vårt hotellet idag, så de har satt upp regler för när man kan gå ner och äta i matsalen beroende på en färgkodning. De serverar kanin på menyn idag.

Kategori: resor Taggar:, , , ,

Om Supriya

Jag är en datanerd som tycker om att upptäcka nytt, resa, äta, fiska, gå på konserter, fotografera och vara ute och få frisk luft. Behöver en någorlunda aktiv fritid. Sitter gärna uppe sent med olika projekt, planera resor, programmera, förbättra datasystemet eller något annat. Arbetar som Systemutvecklare på Resource Point AB och just nu uthyrd till Volvo IT. Driver egen firma: mITra data. Spelade gitarr och skrev låtar  i ett pop/rock band när jag var mindre. Läs mer om oss på ketebarbo.frontnet.org.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *